ABC Politik

Haber

Türkiye’de veri güvenliği: Altyapı Bakanı Uraloğlu’nun telefonu kopyalandı!

Türkiye’de veri güvenliği: Altyapı Bakanı Uraloğlu’nun telefonu kopyalandı!
Email :

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, “Telefonumun taklit edildiği ve benim numaramdan aranıyormuş gibi yapılan bir aramayla karşılaştım. Siber güvenlik konusunda almamız gereken birçok önlem var” dedi.

AKP’Lİ YAYMAN ŞAŞIRDI: SİZE YAPILIYORSA BİZE NELER YAPILMAZ!

Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AKP’li Hüseyin Yayman ise, Uraloğlu’na “Kimi aramışlar, bu önemli bir konu. Size yapılıyorsa bize neler yapılmaz” diyerek karşılık verdi.

Uraloğlu da “Burada duracağımız nokta şu gerçekten… Yani burada telefonla veya bir mesajla veya e-maille neler paylaşmamız gerektiğine gerçekten dikkat etmemiz lazım. Yani ne dedim ben bakın girişte? Milyonlarca, hatta milyarlarca dolar vererek yaptığınız yatırım bir tane, basit bir bilgisayarla devre dışı bırakılabiliyor yani sonuçta yazılımdır en pahalısı, en kıymetli olan; onun için mutlaka dikkat etmemiz gerekir. Hani o benim adıma arama memleket adına zararlı bir girişim değildi ama ilgilisini bulduk, gerekli yaptırımları uyguladık;” ifadelerini kullandı.

https://tele1.com.tr/filenin-sultanlari-isyan-etmisti-ulastirma-bakani-sosyal-medyadan-ogrenmis-1074521/

“TÜRKİYE’Yİ VERİ ÜSSÜ YAPMA HEDEFİNDEYİZ” DEMİŞTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 9 Şubat’ta katıldığı Türk Telekom’un 2024 İş Hedefleri Değerlendirme Toplantısı’nda  “Hem ihtiyacı karşılama hem de Türkiye’yi bölgenin veri üssü yapma hedefiyle çalışıyoruz. Hem devlet hem de özel sektör olarak yeni yatırımlarımız ve iş birliklerimizle Türkiye’yi telekomünikasyon merkezi haline getiriyoruz” demişti.