ABC Politik

Haber

Ayşe Ateş: Olcay Kılavuz’un dosyası ne aşamada bilmiyoruz

Ayşe Ateş: Olcay Kılavuz’un dosyası ne aşamada bilmiyoruz
Email :

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, “Dosya parlamenter büroya gitti o şekilde kaldı ne aşamada olduğunu bilmiyoruz” dedi.

Ankara’da 30 Aralık 2022’de uğradığı silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinin yankıları sürüyor. Ateş suikastı soruşturmasında hazırlanan iddianame tartışma yaratırken cinayette tetikçi Tolgahan Demirbaş’ın eski MHP Milletvekili Olay Kılavuz’un evinde gözaltına alındığı ileri sürülmüştü. Bu iddiaların ardından Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, suç duyurusunda bulunmuş ve Kılavuz hakkında soruşturma izni talep edilmişti. 18 Nisan 2023’te Kılavuz’un Milletvekili olması gerekçe olarak gösterilerek dosya ayrılmıştı.

Söz konusu soruşturma ilk olarak 7 gün önce gazeteci İsmail Saymaz tarafından dile getirilirken bugün de gazeteci Seyhan Avşar tekrar gündeme taşıdı.

İsmail Saymaz’ın dosya ile ilgili 7 gün önce yaptığı yayın

 

Seyhan Avşar’ın bugün yaptığı yayın

DOSYAYLA İLGİLİ GELİŞME YOK

TELE1 konuyla ilgili Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’e ulaştı. Ateş soruşturmanın gidişatıyla ilgili TELE1’e yaptığı açıklamada, “Dosya parlamenter büroya gitti o şekilde kaldı ne aşamada olduğunu bilmiyoruz. Ondan sonrasını bilmiyoruz. Fezleke hazırlandı mı hazırlandıysa bile verilmedi” dedi.

Kılavuz’un yurtdışına çıkma yasağının olmadığı ve yurt dışına kaçtığı iddiaları hakkında konuşan Ateş, “O konuda net bir bilgi yok. Kaçarsa suçluluğunu kabul etmiş olur” diye konuştu.

Ateş 17 kişinin daha adının eklendiği 2 iddianame iddialarına da yanıt verdi. Ateş 2’nci iddianame hakkında net bir şey olmadığını belirterek, “Resmi olarak bilgisi gelmedi. Dosya gizli, tahmin olarak Ahmet Yiğit Yıldırım, Olcay Kılavuz ve benim adını saydığım kişilerin isimleri var içinde. Ama dosyada gizlilik kararı var” ifadelerini kullandı.