ABC Politik

Haber

Bakanlıklardan üç çocuk için bir yıllık izin hazırlığı

Bakanlıklardan üç çocuk için bir yıllık izin hazırlığı
Email :

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘3 çocuk’ çıkışının ardından dört bakanlık çalışma başlattı. Doğurganlık hızını arttırmak için teşvik paketleri de masada. Kadın çalışan sayısı ve işten uzak kalma maliyeti masaya hesaplanacak. AKP’de bir yıllık izin seçeneği de konuşuldu.

Türkiye genelinde  doğum istatistiklerinin düşmesinin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 çocuk çıkışının ardından iktidar, doğurganlık organını artırmayı gündemine aldı.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK), çiftlerin çocuk sahibi olmaları için gündeme getirilen teşvik önerileri arasında çalışan kadınların doğum izinlerinin uzatılması da yer alıyor.

Toplantıda düşen doğum oranları ve çiftlerin çocuk sahibi olmaları için teşvik amaçlı atılabilecek adımlar değerlendirildi.

Bu çerçevede dillendirilen önerilerden biri de çalışan kadınların doğum izinlerinin uzatılması oldu. Bazı MKYK üyeleri 4 aylık analık izninin yetersiz olduğunu, 1 yıllık izin seçeneğinin incelenmesi gerektiğini söylerken, bazı üyeler de 2-3 yıllık uzaktan çalışma imkanının çalışan kadınlara tanınmasının gündeme alınmasını istedi.

BAKANLIKLAR HAREKETE GEÇTİ

Atılacak adımlar için dört bakanlık harekete geçti. Başlatılan çalışma kapsamında kamu ve özelde doğum izninin uzatılması durumunda ilave maliyet durumunun değerlendirileceği, çalışan kadın sayısı, doğum oranı, işten uzak kalma sürelerinin etkilerinin masaya yatırılacağı ifade edildi.