ABC Politik

Spor

Filenin Sultanları eski baş antrenörüne de acımadı!

Filenin Sultanları eski baş antrenörüne de acımadı!
Email :

Filenin Sultanları, eski baş antrenörü Giovanni Guiddetti’nin çalıştırdığı Sırbistan’ı 3-1 mağlup ederek peş peşe üçüncü galibiyetini aldı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi’ndeki 6’ıncı maçında Sırbistan ile karşılaştı. Karşılıklı sayılarla başlayan ilk sette skor tabelası 13-13’e geldi. Bu anlarda Derya Cebecioğlu ile iyi bir seri yakalayan Filenin Sultanları farkı 5’e çıkardı. Etkileyici performansını sürdüren Ay-yıldızlılar, 25-18 ile 1-0 öne geçti.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki mücadelenin 2’inci seti nefes kesti. Sırbistan 14-8 öne geçse de Türkiye, Melissa Vargas önderliğinde çabuk cevap verdi ve 21-21 eşitliği yakaladı. Bu andan itibaren üstünlük sürekli el değiştirirken, Filenin Sultanları 33-31 ile durumu 2-0 yaptı.

Müsabakanın 3’üncü setinde de rekabet üst düzeydi. Sırbistan 17-11 üstünlük sağlasa da Türkiye etkili servislerle farkı 1’e indirdi. Bu anlarda daha iyi reaksiyon gösteren Giovanni Guidetti’nin ekibi Sırbistan, 25-21 ile maça tutundu.

Filenin Sultanları, 4’üncü sette Sırbistan’a şans tanımadı. Hücumda iyi bir oyun ortaya koyan Türkiye farkı giderek açtı. Rakibinin geri dönüşüne izin vermeyen A Millilerimiz, 25-21 ile maçı 3-1 kazandı.

Böylece Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde üst üste 3. galibiyetini aldı.

EDA’DAN GUİDETTİ AÇIKLAMASI

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın kaptanı Eda Erdem Dündar, Sırbistan maçının ardından açıklamalarda bulundu. Giovanni Guidetti’nin eski koçları olduğunun hatırlatılması sonrasında Eda Erdem Dündar, “Hayır, aslında özel bir şey yok. Bizim için sadece kazanmamız gereken bir maçtı. Buraya geldiğimizde Dani bize VNL daha yeni başladığını, oynamamız ve her maçı kazanmamız gerektiğini söyledi. Buraya 4 maçı da kazanmaya geldik. İkisini kazandık umarım gelecek 2 maçı da kazanırız” dedi.