ABC Politik

Haber

Sinan Ateş’in arkadaşı Ömer Zengin: Soruşturma Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter’e uzanacak

Sinan Ateş’in arkadaşı Ömer Zengin: Soruşturma Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter’e uzanacak
Email :

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş‘in arkadaşı Ömer Zengin soruşturmanın mutlaka CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de bahsettiği meşhur ikili olan MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter’e uzanacağını öne sürdü.

Ankara’da 30 Aralık 2022’de düzenlenen silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti gündemdeki yerini koruyor.

Sinan Ateş’in arkadaş Ömer Zengin TELE1’e önemli açıklamalarda bulundu. Zengin, Olcay Kılavuz’un soruşturmada kilit bir rol oynadığını ancak Sinan Ateş soruşturmasının ucunun Özgür Özel’in bahsettiği meşhur ikiliye gideceğini söyledi.

”OLCAY KILAVUZ BU ANATOMİDE KİLİT ROLDE”

Zengin’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

”Olcay Kılavuz’a da şu anda zaten kendi teşkilatı saldırmaya başlamış. Olcay Kılavuz’u çok kendi başına bırakmasınlar, yalnız bırakmasınlar. ”Kafama sıkarım” falan da diyor. Ben kendisinin durumunu çok iyi görmüyorum açıkçası. Biz cinayetin anatomisini defalarca konuştuk. Bu çözülmüş bir cinayet olduğunu ben her yerde söylüyorum. Bu çözülmüş bir cinayettir. Olcay Kılavuz da bu anatomide çok kilit bir yerde duruyor. Bazı isimlerin ortaya çıkmasında önemli rol oynayacaktır.

”MHP’YE NE ZAMAN BİR AKP’Lİ GİRSE…”

Ben size şunu söyleyeyim. Eğer ki yani Milliyetçi Hareket Partisi’ne Bir AKP’li giriyorsa mutlaka oradan bir MHP’li istifa ederek çıkıyor. Ben tamamen Devlet Bahçeli ve Ali Yerlikaya görüşmesinden sonra bunun böyle olduğunu düşünüyorum. İstifa ettiğini düşünüyorum. Yaptığı açıklamadan dolayı değil. İfadesi alınmalı mı alınabilir yani gitsinler alsınlar ifadesini alınmaması gibi bir durum söz konusu değil. Üzerinde bir şey yok, bir milletvekili yok, dokunulmaz yok hiçbir şey yok abi gitsinler alsınlar ifadesini. Kendi teşkilatı da zaten dışlamış bir köşeye atmış, bırakmış. Demişler ki teşkilat dışısın, ocak dışısın gitsinler alsınlar ifadesini. Ben bir mahsur görmüyorum. Olcay burada çok kritik bir noktada duruyor. Yani siyasilerin emniyet müdürlerinin ve eski bir İçişleri Bakanı’nın olduğu yerde duruyor. Onlarla aynı yerde duruyor o yüzden de bu iş aşağıdakilere kalacak ve mevcut bazı ülkü ocakları yöneticilerine kalacak bu iş. Bana kadar gelmez diye düşünüyor. O yüzden çok her yerde özgüvenli diyor ki “Benim hiçbir şekilde bu olayla dahlim yok” diyor. Çok rahat konuşuyor. Bakın ben her yerde diyorum Olcay Kılavuz bir azmettirici değil. Olcay Kılavuz’un ben aradaki bir kişi olduğunu düşünüyorum. Nasıl aşağıda bazı organizasyonlar var. İşte bunların başında Serdar Öklem falan var gibi. Olcay da aynı şekilde yukarıda bir organizasyon yapan, o cinayet şemasında olan biri ama bir azmettirici olduğunu düşünmüyorum ben Olcay Kılavuz’un.

”BU ZATEN ÇÖZÜLMÜŞ BİR CİNAYET”

Ankara’nın ortasında güpe gündüz herkesin gözünün önünde bir cinayet işlemiş, bizi Berlin’den 3.000 kilometreden kaldırıp getiriyorlar. Ankara’daki de getirsinler bütün failler Ankara’da. Getirsinler ayaklarına. Ben bu saat bu iddianame değişir mi? İddianame değişmez. Ama yukarıda bir tane iddianame bekliyor buzdolabında. Onu ne zaman işleme koyacak ona bakmamız lazım. Ben diğer iddianamenin hazır olduğunu düşünüyorum, yazılacağını düşünmüyorum. O yazılmıştır mutlaka ve bekliyor o şekilde. Orada 17 kişi olduğu söyleniyor. Ne zaman o 17 kişi gelir o zaman bazı şeyler gün yüzüne çıkar bak çözülür demiyorum bu zaten çözülmüş bir cinayet.

Bence bu işin sonu meşhur ikiliye gider. Özgür Özel’in bahsettiği. Oraya doğru gider diye umut ediyorum. Gitmemesi için bir sebep yok. Devlet Bahçeli diyor ki bu cinayetin diyor bizimle alakası yok diyor. MHP’liler ile alakası yoksa ülkü ocaklarıyla var. Ülkü ocaklarındaki MHP’li olmayanları versinler o zaman MHP ile alakası yoksa.

https://tele1.com.tr/sinan-ates-cinayetinden-gunler-sonra-emniyete-gelen-ihbar-ortaya-cikti-1076113/

”İÇERİDE 22 KİŞİ VAR NASIL SUSTURACAKLAR”

Bu iddianame bile işlerin başka kişilere gelebileceğini gösteriyor yani içeride 22 kişi var nasıl susturacak bunları bir tanesi Özel Kalem Müdürü Ahmet Yiğit Yıldırım’ın. Yani nasıl susturacak bu adamları ne düşünüyorlar? Öldürecekler mi? İçeride ne yapacaklar? Yani ailelerine mi zarar verecekler? Tehdit mi edecekler? Yani daha zorbalık nereye kadar yani.

”AHMET YİĞİT YILDIRIM’I MERAL AKŞENER ÖNERDİ”

Ahmet Yiğit Yıldırım’ı ilk ocağa getiren kişi ocağa öneren tavsiye eden bunun ocağa alınmasını söyleyen kişi. Meral Akşener o dönemde de İstanbul İl Ocak başkanı. Bizim çok yakın bir arkadaşımız. Meral Akşener bu işin bir şeyinde yok. O da davalık olduk kendisiyle.