ABC Politik

Gündem

Merdan Yanardağ, Hakkari’ye kayyuma “normalleşme” ile tepki gösterdi!

Merdan Yanardağ, Hakkari’ye kayyuma “normalleşme” ile tepki gösterdi!
Email :

ABC Politik Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış‘ın gözaltına alınmasının ardından Vali Ali Çelik’in kayyum olarak atanmasına “siyasette normalleşme” söylemlerine atıfta bulunarak tepki gösterdi. Merdan Yanardağ, “Kayyumlu bir yumuşama ya da normalleşme olabilir mi? ” dedi.

Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına bir tepki de ABC Politik Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’dan geldi.

Merdan Yanardağ, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmenin ardından dile getirdiği “normalleşme” söylemine atıfta bulunarak, “Kayyumlu bir yumuşama ya da normalleşme olabilir mi?” dedi.

Merdan Yanardağ: Seçim sonuçları totaliter rejimi durdurmak için olanak

“BÖLGE HALKINA KARŞI BASKICI POLİTİKA”

TELE1’de yayınlanan 18 Dakika programında konuşan Yanardağ, şunları söyledi:

“Kayyumlu bir yumuşama ya da normalleşme olabilir mi? Siz halk iradesini 3 ay sonra çiğniyorsunuz, makul bir gerekçe yokken. Peki, bir sormak gerekiyor; o halde yerel seçimlere neden soktunuz? Yerel seçimlerde aday olması için birçok koşul aranıyor. Bunlardan bir tanesi de hukuki durumu. İnsanlar aranıyor mu, sabıkalı mı, hakkında bir dava var mı, bu davalar mahkumiyetle sonuçlanmış mı… Bunlara bakılıyor. Masumiyet karinesini bu iktidar çiğnemiştir. Hakkında bir hüküm bulunmayan, hakkında seçilmesini engelleyecek bir kayıt bulunmayan, bir hukuki engel bulunmayan seçilmiş bir belediye başkanı bazı iddialar üzerine tutuklanıyor. Tutuklanmasının bir halk iradesi gaspı, bir seçilmiş belediye başkanlığının iradesini yok etme çabası, bölge halkına karşı yürütülen bir baskıcı politikanın ürünü olduğu son derece açık.”

İstanbul’daki Hakkari’ye kayyum protestosuna polis müdahalesi! Altı gözaltı