ABC Politik

Gündem

Gülistan Kılıç Koçyiğit Meclis’teki saldırıyı anlattı: Önce provoke ettiler, sonra saldırdılar

Gülistan Kılıç Koçyiğit Meclis’teki saldırıyı anlattı: Önce provoke ettiler, sonra saldırdılar
Email :

DEM Parti Meclis Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, TBMM’de AKP milletvekillerinin kendilerine yönelik saldırısı hakkında, “Önce provoke ettiler, daha sonra da üzerimize saldırdılar” dedi.

DEM Parti Meclis Grubu Hakkari Belediyesi‘ne kayyum atanmasını Meclis kürsüsünde protesto etti. Protesto kısa sürede arbedeye döndü, vekiller birbirlerine girdi.

TELE1’de ekranlara gelen Söz Bizde programına konuk olan DEM Parti Meclis Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Meclis’teki kavgayı anlattı.

Burçin Atılgan’ın “Bir kayyum depremi yaşandı ülkede. Onunla alakalı DEM Parti Meclis Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit bizimle birlikte, kendisi Meclis’te şu anda. Biz yayına hazırlandığımız dakikalarda Meclis’te bir saldırı olmuş, protesto yapan DEM Partili Milletvekillerine. Bununla ilgili bize bilgi verebilir misiniz?” sorusunu yanıtlayan Koçyiğit, şunları söyledi:

“Bugün tabii biliyorsunuz, bu kayyum kararından sonra Meclis’in ilk çalışma günüydü. Biz de kendi önergemizden sonra kürsü işgali yaptık. Normal koşullarda bu aslında çoğu zaman bütün muhalefetin başvurduğu bir yöntem. Ve bütün demokrasi, aslında demokrasinin kendisi bir protesto rejimi aynı zamanda. Ama o kadar tahammülsüz bir iktidarla karşı karşıyayız ki bu demokratik protesto hakkımızı kullanmamızı engellemek istediler. En son üç defa ara verildi Meclis Başkanvekili tarafından. En son çalışılamayacağı anlaşıldığı için bizim protestomuz nedeniyle Meclis’i kapattı. Ve o sırada Meclis kapanmadan önce bizzat AKP’liler örgütlendiler, yaklaşık 150’den fazla milletvekili geldi. Önce provoke ettiler, daha sonra da üzerimize saldırdılar, bizi darp etmeye çalıştılar. Ciddi bir arbede çıktı.”