ABC Politik

Gündem

Erdoğan görüşmesi sonrası Yanardağ: AKP seçimi Akşener yardımıyla aldı

Erdoğan görüşmesi sonrası Yanardağ: AKP seçimi Akşener yardımıyla aldı
Email :

ABC Politik Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Meral Akşener’in 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesi Altılı Masa’dan kalktığını hatırlatarak, “AKP kaybettiği seçimi Akşener yardımıyla aldı” ded.

ABC Politik Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ziyaretiyle ilgili TELE1 TV’de yayınlanan ’18 Dakika’ programında değerlendirmelerde bulundu.

Yanardağ, Akşener’in AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini hatırlatarak, “Herkes bekledi ki bugün bir açıklama yapılır da ne konuşuldu kamuoyu tarafından bilinir. En azından başlıklar halinde, ayrıntılarını kimse beklemiyordu. Fakat bu öyle olmadı” dedi.

Yanardağ, şunları söyledi:

“Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ile görüştü. Ve bugün herkes bekledi ki yani AKP Genel Başkanı’yla görüştü ve herkes bekledi ki bugün bir açıklama yapılır da ne konuşuldu kamuoyu tarafından bilinir. En azından başlıklar halinde, ayrıntılarını kimse beklemiyordu. Fakat bu öyle olmadı. İYİ Parti’nin büyük kongresinde genel başkan adayı olan ve İYİ Parti’nin güçlü isimlerinden biri, eski bakan Koray Aydın ki Trabzon Milletvekili’dir, Trabzonludur. Koray Aydın bugün Twitter’dan bir mesaj paylaştı. Yani İYİ Parti’de bir Meral Akşener depremi var. Yani Meral Akşener altılı masayı devirip ve kendi ittifak ettiği, ittifak içinde olduğu yol arkadaşlarına bir anlamda tırnak içinde “ihanet” ederek seçimleri AKP’ye ve Erdoğan’a teslim ettiği andan itibaren ki bunun böyle olmayabileceği de iddia edilmişti. Buradan şiddetli bir şekilde kendisini eleştirdik. Ve İYİ Parti’nin giderek 5’li çetenin rotasına girdiğini Meral Akşener üzerinden ve seçimlere doğrudan bakın doğrudan bir müdahalenin söz konusu olduğunu altını çizerek vurguladık ve dönmese de olur ve dönmesi için zorlanmamalı dedik. Döndü ve iki bu tavır arasında Millet İttifakı’na duyulan büyük güven çöktü ve kazanılabilecek bir seçim aslında çok düşük bir farkla Erdoğan’a ve Cumhur İttifakı’na hediye edildi. Başka faktörler de var; iftira, kara propaganda, montaj video, mültecilere oy kullandırılması gibi gerçekte kaybettikleri bir seçimi Meral Akşener’in yardımıyla aldılar.”