ABC Politik

Gündem

Gökhan Günaydın: Erken seçim yapılırsa CHP çoğunluğu alır

Gökhan Günaydın: Erken seçim yapılırsa CHP çoğunluğu alır
Email :

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “Biz erken seçimden kaçmayız, erken seçim yapılırsa Cumhuriyet Halk Partisi ben kuvvetle inanıyorum ki merkezi hükümeti tek başına kazanabilecek çoğunluğu alır ve bu ülkenin ağır sorunlarının altına girer, bunları yüklenir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TELE1’de ekranlara gelen Gerçeğin İzinde programına konuk oldu.

Zeynel Lüle’nin, “Erken seçim konusunda yeni bir söylem içine girer mi Cumhuriyet Halk Partisi yoksa çok mu erken?” sorusuna yanıt veren Günaydın, şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin politikaları Merkez Yönetim Kurulu’nda ve Parti Meclisi’nde belirleniyor. Bu konuları da biz hem MYK’de hem de PM’de uzun uzun tartışıyoruz, konuşuyoruz. Aynı zamanda da tabii Meclis grubunda milletvekili arkadaşlarımızla değerlendirmeler yapıyoruz.

Bir bilgi kirliliği var. Sanki Cumhuriyet Halk Partisi isterse erken seçim yarın olacak da CHP istemiyor gibi bir algı var. Efendim, erken seçimi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ancak Cumhur İttifakı’nın çoğunluğu isterse yapabiliyoruz. Bunu maalesef 2023 seçimlerinde memleketin iradesi bu şekilde tezahür etti. Maalesef diyorum, bizim açımızdan iyi değil ama seçmenin iradesidir, başımızın üzerinde, kimse bir şey söyleyemez. Şimdi 2023’te AKP’ye MHP’ye oy vermiş 2024 seçimlerinde bu yaptığı büyük yanlışın farkına vararak Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermiş seçmen şunu demek durumunda; “Ya ben irademi sana teslim etmiştim 2023’te ama bak sen yönetemiyorsun, ben 2024’te sana güvenimin kalmadığını da gösterdim. Bu nedenle yönetilemeyen bu memleketin daha fazla savrulmasına izin vermeyelim, sen erken seçim kararını al, dolayısıyla memleket erken seçime gitsin”. Biz erken seçimden kaçmayız, erken seçim yapılırsa Cumhuriyet Halk Partisi ben kuvvetle inanıyorum ki merkezi hükümeti tek başına kazanabilecek çoğunluğu alır ve bu ülkenin ağır sorunlarının altına girer, bunları yüklenir. Çok ağır sorunları vardır bu memleketin, ciddiyetle bunların çözümü için gayret etmek gerekmektedir. Bence de kaybedilen her gün vatandaşın da memleketin de aleyhinedir.”