ABC Politik

Dünya

Savaş kabinesi üyesi Gantz, Netanyahu’yu suçlayarak istifa etti!

Savaş kabinesi üyesi Gantz, Netanyahu’yu suçlayarak istifa etti!
Email :

Gazze’ye saldırıları sekiz aydır devam eden İsrail’de savaş kabinesi üyesi Benny Gantz, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun “İsrail’in gerçek zafere doğru ilerlemesini engellediğini” söyleyerek istifa etti.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları’nın 7 Ekim 2023 tarihinde “Aksa Tufanı” adını vererek yaptığı baskının ardından İsrail’in abluka altına aldığı Gazze’ye yönelik saldırıları sekizinci ayında devam ediyor. Saldırılar nedeniyle Gazze’de 36 binden fazla insan yaşamını yitirdi. İsrail’e  savaş suçu işlediği için dünyadan genelinden tepki   yağarken İsrail savaş kabinesi olarak bilinen olağanüstü hal kabinesi üyesi Benny Gantz, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, İsrail’in “gerçek zafere doğru ilerlemesini” engellediğini söyledi.

Gantz, Netanyahu’nun siyasi mülahazalara dayalı kararlar aldığını belirtti. Gantz, Netanyahu’ya “mümkün olan en kısa sürede” erken seçim çağrısında bulunarak, Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı da hükümetten çekilmeye davet etti.

ABD Başkanı Joe Biden’ın ortaya koyduğu esir takası teklifini desteklediğini belirten Gantz, Netanyahu’dan bu anlaşmayı sağlaması için cesaretli olmasını istedi.

Gantz bu sözlerle birlikte savaş kabinesi olarak bilinen olağanüstü hal hükümetinden istifa ettiğini açıkladı.

HÜKÜMETTEN ÇEKİLECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Gantz, 18 Mayıs’ta Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Gazze’deki saldırılar sonrasına ilişkin 8 Haziran’a kadar bir planı onaylamaması halinde partisinin hükümetten çekileceği tehdidinde bulunmuştu.