ABC Politik

Gündem

İstanbul Barosu: Laiklik bildirisi dağıtmak mesleğin itibarını zedeler!

İstanbul Barosu: Laiklik bildirisi dağıtmak mesleğin itibarını zedeler!
Email :

İstanbul Barosu, “Laik eğitim” bildirisi dağıttığı için “Cumhurbaşkanına hakaret” cezası verilen Avukat Deniz Demirdöğen’e, “Avukatlık mesleğinin itibarını zedeleyecek davranış” gerekçesiyle “uyarma” cezası verdi.

Birleşik Haziran Hareketi’nin(HAZİRAN) Eylül 2016’da İstanbul Kadıköy’de gerçekleştirdiği laik eğitim bildirisi dağıtımına gerçekleşen polis müdahalesi sonucu gözaltına alınan 14 kişiden biri olan Avukat Deniz Demirdöğen’e mahkeme tarafından “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 11 ay 20 gün hapis cezası verilmesinin ardından bir ceza da İstanbul Barosu’ndan geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel’in şikayeti üzerine açılan disiplin soruşturmasını sonucunda İstanbul Barosu Deniz Demirdöğen’e “uyarma” cezası verdi.

Kurul, Demirdöğen’in, Türkiye Barolar Birliği Meslek Kuralları 4. Maddesi’ndeki “Avukat mesleğin itibarını zedeleyecek her türlü tutum ve davranışlardan kaçınmak zorundadır. Avukat, özel yaşantısında da buna özen göstermekle yükümlüdür” ibaresini ihlal ettiğini öne sürerek “uyarma” cezası verdi.

“BEN MESLEĞİN ONURUNA SAHİP ÇIKTIM”

Konuya ilişkin BirGün’e konuşan Demirdöğen, İstanbul Barosu’nu eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

“2016 yılında Laik Eğitim bildirisi dağıtırken darp edilerek gözaltına alındığımız dosyada hakkımda Cumhurbaşkanı’na Hakaret suçundan ceza verilmişti. Şimdi de aynı suçlamadan İstanbul Barosu Disiplin Kurulu ceza verdi. İfade özgürlüğünü, örgütlenme özgürlüğünü, eylem ve gösteri yürüyüşü hakkını savunurken darp edildim, gözaltına alındım ve mahkum edildim. Ben avukatlık mesleğinin onur ve saygınlığına sahip çıktım. İstanbul Barosu ise Disiplin Kurulu kararı ile ifade özgürlüğüne ve avukatlık mesleğine sahip çıkamadı.”