ABC Politik

Gündem

Yerlikaya ile görüşen CHP’li Bakan’dan Kaplan sorusuna kaçamak cevap

Yerlikaya ile görüşen CHP’li Bakan’dan Kaplan sorusuna kaçamak cevap
Email :

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşen CHP’nin Gölge İçişleri Bakanı Murat Bakan, Ayhan Bora Kaplan Davası’nın görüşülüp görüşülmediğini sorusuna, “Görüşmenin içeriğini şu an paylaşmayı doğru bulmuyorum” yanıtını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gölge İçişleri Bakanı Murat Bakan, Bakan Ali Yerlikaya ile makamında görüştü.
Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Murat Bakan’a görüşmede Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Davası’nın gündeme gelip gelmediği soruldu. Bakan bu soruya, “Görüşmenin içeriğini şu an paylaşmayı doğru bulmuyorum” şeklinde yanıt verdi.

SÜLEYMAN SOYLU AÇIKLAMASI: ADINI BİLE ANMAK İSTEMİYORUM

Murat Bakan, önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için, “Adını bile anmak istemiyorum” dedi.
İktidarla muhalefetin kesiştiği noktanın ülke sorunları olduğu ve bu nedenle yaptıkları görüşmelerin önemli olduğu değerlendirmesinde bulunan Bakan şu ifadeleri kullandı:

“Yeni bir dönem. İstişare ederek birlikte çözebileceğimiz sorunları çözebilmemiz lazım. Geçmiş yanlıştı, olmamalıydı. İktidarla muhalefetin kesiştiği nokta ülkenin sorunlarıdır. Bu görüşmeler bu yüzden önemli. Bu bizim muhalefet yapmamızı engeller mi? Engellemez. Biz çözüm üretemediğimiz noktalarda muhalefet etmeye devam ederiz. Birçok konuda tartışarak, konuşarak, karşılıklı birbirimizi dinleyerek çözmemiz mümkün. Biz bu ülkenin yararına elimizden ne gelirse yapacağız. Önceki bakanın ismini bile anmak istemiyorum. Biz o dönemde buraya siyasi parti genel başkanları kavga etmeye, basın açıklamasına geliyordu. Doğru bir şey değil. Savaşan ülkeler bile asgari diplomasi yürütür. Dolaysıyla bir ülkenin iktidarla muhalefetin arasında bir iletişim kanalının olması kadar doğal bir şey olamaz. İletişim olur bu müzakeredir ama yeri geldiğinde en çetin mücadelede verilir.”