ABC Politik

Gündem

Erdoğanla görüşme krizi büyüyor! Akşener’den İYİ Parti’ye “fotoğraflarımı kaldırın” dilekçesi

Erdoğanla görüşme krizi büyüyor! Akşener’den İYİ Parti’ye “fotoğraflarımı kaldırın” dilekçesi
Email :

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanla yaptığı görüşme hakkında açıklama yapmaması tartışma konusu olan eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinden bütün fotoğraflarının indirilmesini istedi.

İYİ Parti’de eski Genel Başkan Meral Akşener’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme hakkında açıklama yapmamasıyla başlayan tartışmalar büyüyor.

Gazeteci Aytunç Erkin’in haberine göre, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz partisinin kapalı grup toplantısında “Genel merkezimden ve odalardan Meral Akşener’in tüm fotoğraflarını kaldıralım” dedi. Meral Akşener bunun üzerine parti genel merkezine dilekçe yollayarak partideki tüm makamlardan fotoğraflarının kaldırılmasını istedi.

Akşener dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: “12 Haziran 2024 tarihinde yapılan kapalı grup toplantısında İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz “beyefendi”nin; “Kurucu Genel Başkan” olarak şahsımın Sayın Cumhurbaşkanı’nı ziyareti nedeniyle, fotoğraflarımın Genel Merkez, Milletvekili, İl ve İlçe Teşkilat makamlarından indirilmesi konusundaki talebi doğrultusunda, gereğinin behemehal talimatlandırılarak yapılması hususunu bilgilerinize sunarım.”

AKŞENER’E PEŞ PEŞE TEPKİLER GELMİŞTİ

Meral Akşener’in 5 Haziran’da yaptığı görüşme hakkında açıklama yapmaması üzerine İYİ Parti cephesinden peş peşe tepkiler gelmişti.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “Görüşmeyi izah etmek zorunda. İçeriğin bilinmemesi vicdanları sızlatır” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti’de Akşener-Erdoğan görüşmesi rahatsızlığı büyüyor: Vicdanları sızlatır

Milletvekili Koray Aydın da görüşme konusunda Akşener’e tepkisini, “Şayet görüşme içeriği hiçbir şüpheye yol açmayacak şekilde açıklanmaz ise “Saray’a yanaşma veya iktidarla anlaşma” algısı zımnen kabul edilmiş olacak ve bu durum İYİ Parti tabanında büyük bir kırılmaya sebep olacaktır” sözleriyle dile getirmişti.

Koray Aydın’dan Akşener’e Erdoğan uyarısı: İYİ Parti tabanı tasvip etmeyecektir

Son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da görüşmeye dair, “Beni ilgilendiren tarafı İYİ Parti’nin genel başkanı ben iken Sayın Erdoğan’ın Sayın Akşener ile görüşmesi. Muhatap olarak benim alınmam gerekirdi. Bazı insanlar boyuna posuna bakmadan Hasan Dağı’na oduna gitmeye kalkışırlarsa şayet işte o zaman benden ummadıkları bir tepkiyi görebilirler. Ben bu partinin genel başkanıyım, partinin dününe bugününe yarınlarına sekte vuracak adımlara izin vermem. Ben kimsenin memuru değilim” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Dervişoğlu’ndan Akşener-Erdoğan görüşmesi açıklaması: Muhatap olarak benim alınmam gerekirdi