ABC Politik

Gündem

Bursa Valiliği, şikayetçi olan Selma Ateş’in takip edilmediğini söyledi

Bursa Valiliği, şikayetçi olan Selma Ateş’in takip edilmediğini söyledi
Email :

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ablası Selma Ateş, birden fazla kişi tarafından takip edildiği yönünde karakola şikayette bulundu. Bursa Valiliği ise takip edilme olmadığı yönünde bir açıklama yaptı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sinan Ateş’in ablası Ayşe Ateş’in takip edildiği gerekçesiyle karakola gittiğini aktardı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Saymaz şu ifadeleri kullandı:

“Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş, bugün Bursa’da baba evinin önünde ve avukatıyla birlikte oturduğu kafede iki ayrı araçla ve birden çok kişi tarafından takip edildiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Teleferik Polis Karakolu’nda ifade veriyor. Şüphelilerin teşhisine çalışılıyor.”

AYŞE ATEŞ: BURSA ÜLKÜ OCAKLARI MENSUPLARI YAKAYI ELE VERDİ

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş de sosyal medya hesabından MHP’li Semih Yalçın’a ithafen yaptığı paylaşımda Selma Ateş’i takip edenlerin Bursa Ülkü Ocakları üyeleri olduğunu ifade etti. Ateş’in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Ey Semih Yalçın! Daha bu akşam bardağını yudumlarken göbeğini kaşıyarak yazdığın açıklamada “Bize iftira atıyorlar. Tiyatro. Senaryo. Yalan. İftira.” diyordun. Bak, şimdi ne oldu. Bursa Ülkü Ocakları mensupları Selma Ateş Abla’yı takip ederken yakayı ele verdi. Senin mum yatsıya kadar bile dayanamadı. Yatsı vaktini bilmiyorsan eğer ‘Google’da arat.

Haydi, çık er meydanına! Kendine güveniyorsan duruşmaya gel. Yüreğin varsa yanıma otur. Otur ki hâkim karşısına çıkarılanları sana tek tek tanıtayım. Ülkü Ocaklarındaki, MHP’deki görevlerini anlatayım. Belki o zaman aklın yerine gelir de katillerin kim olduğunu hatırlarsın.”

SELMA ATEŞ: BEYAZ ARACA BİNDİLER

Selma Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile kendisini izleyenlerin beyaz bir araca bindiğini ifade etti. Daha önce gittiği bir çay bahçesinde izlendiğini söyleyen Selma Ateş, iki olayın bağlantılı olabileceği gerekçesiyle şikayette bulunduğunu söyledi.

Selma Ateş’in paylaşımı şu şekilde:

“Bugün Başaran Mahallesinde bulunan baba evinden çıktığımda beni izlediğini hissettiğim bir kaç kişi gördüm ve bu şahıslar beyaz bir araca bindiler. Olayı önemsemeyerek Hünkar Köşkü çay bahçesinde arkadaşlarımla görüşmeye gittiğimde , orada da birkaç kişinin sık sık masamıza baktığını farkettim, bunun üzerine huzursuz olup gitmek üzere kalktık. Bu şahıslarda bizim kalktığımızı görüp bizle aynı zamanda kalktılar .Zira tüm kamuoyunun bildiği üzere uzun süredir sosyal medya hesaplarımıza tehdit içerikli çok sayıda paylaşım yapılmaktadır. Biz hem Başaranda evin önünde hemde çaybahçesinde ki kişilerin ilintili olabileceğini düşünerek ilgili kişilerin tespiti talebiyle şikayette bulunduk. Emniyet birimleri konuya hassasiyet ile yaklaştılar ve bu konuda güvenliğimizi sağlamak üzere çalışmalarını sürdürüyor”

 

BURSA VALİLİĞİ: TAKİP ETME YOK

Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada ise Selma Ateş’in takip edildiğine dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı ifade edildi.

Açıklama şu şekilde:

“12.06.2024 günü bazı basın yayın organlarında “Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’i takip edenler ülkü ocakları il başkan yardımcıları çıktı” ve benzeri haberlere istinaden açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Selma Ateş Kazanç’ın 12.06.2024 günü Bursa Başaran Mahallesi’nde bulunan annesinin ikametinden çıkarak, Yıldırım İlçesinde bulunan belediyeye ait ‘Hünkar Köşkü’ isimli sosyal tesise arkadaşları ile gittiği ve burada takip edildiği yönünde Yıldırım İlçesi, Teleferik Polis Merkezi Amirliğine giderek müracaatta bulunması üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalarda belediyeye ait olan sosyal tesiste bulunan 4 şahıs tespit edilmiş, şahısların ifadesine başvurulmuş, bahse konu 3 şahsın belediye çalışanı olduğu, yemek yeme amacı ile sosyal tesise gittiği, diğer şahsın ise sosyal tesisin yanında bulunan Hünkar Köşkü Müzesinde görevli rehber olduğu, ülkü ocakları ile bağlantısının olmadığı, müşteki Selma Ateş Kazancı’yı takip etmedikleri yapılan kamera çalışmalarından ve tahkikattan anlaşılmıştır. Tahkikat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”