ABC Politik

Dünya

Savaş gemilerini Küba’ya gönderen Putin’den Ukrayna’ya barış çağrısı

Savaş gemilerini Küba’ya gönderen Putin’den Ukrayna’ya barış çağrısı
Email :

Dört savaş gemisini Küba‘ya gönderen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’ya katılan dört bölgedeki askerleri geri çekmesi ve NATO’ya katılmaması durumunda Ukrayna ile barış görüşmeleri yapacağını söyledi. Şartları reddeden Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin Danışmanı Mihaylo Podolyak, “Putin’in koşulları Ukrayna’nın yenilgiyi kabul etmesi ve egemenliğinden vazgeçmesi anlamına gelir” dedi.

Donanmaya ait dört savaş gemisini Küba’ya gönderen Rusya’dan askeri operasyon düzenlediği Ukrayna’ya barış çağrısı geldi.

Haftasonu İsviçre’de düzenlenecek Ukrayna zirvesine değinen Vladimir Putin, Rusya’nın çağrılmadığı bir zirvenin barış adına nafile bir çaba olacağını söyledi.

Putin, Ukrayna’ya NATO’ya katılma hedefinden vazgeçmenin yanı sıra Rusya’ya katılan Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya’dan askerlerini çekme çağrısı yaptı. Vladimir Putin, bu koşulların sağlanması durumunda ateşkes ilan edip Ukrayna ile barış görüşmelerine başlayacaklarını söyledi.

Putin, “Ukrayna’ya bugün tekrar gerçek bir barış teklifi yapıyoruz. Geçici ateşkesi sağlamayı ve meseleyi dondurmayı değil, çatışmaları sonlandırmayı teklif ediyoruz” dedi.

UKRAYNA REDDETTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin Danışmanı Mihaylo Podolyak, Putin’in açıklamasına yanıt verdi.

İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan Mihaylo Podolyak Putin’in amacının İsviçre’deki zirve öncesinde gündemi ele geçirmek olduğunu söyledi.,

Putin’in şartlarını reddettiklerini belirten Podolyak, “Putin’in açıklaması ile Ukrayna’nın tutumu arasında uzlaşma imkanı yok. Putin’in koşulları Ukrayna’nın yenilgiyi kabul etmesi ve egemenliğinden vazgeçmesi anlamına gelir” dedi.

Akıllara 1962 Füze Krizi geldi: Dört Rus savaş gemisi Küba’da