ABC Politik

Gündem

Selma Ateş’ten Bursa Valiliği’ne takip yanıtı

Selma Ateş’ten Bursa Valiliği’ne takip yanıtı
Email :

Takip edildiğini belirterek şikayetçi olan öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş, “Teşhis için getirilen kişiler beni takip eden kişiler değildi” dedi.

Ankara’nın göbeğinde silahla vurularak öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş, birden çok kişi tarafından takip edildiği gerekçesiyle karakola giderek şikayetçi oldu. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ise, Selma Ateş’i takip edenlerin Bursa Ülkü Ocakları’ndan olduğunu söyledi. Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada ise Selma Ateş’in takip edilmediği, yakalanan kişilerin belediye çalışanı oldukları aktarıldı.

Gazete Duvar’dan Osman Çaklı’nın haberine göre, Selma Ateş, kendisini takip eden grupla ilgili olarak karakola getirilen şüphelileri tanımadığını söyledi. Kendisini takip eden kişilerin değil farklı kişilerin teşhis için karakola getirtildiğini belirten Ateş, “Ben bizi takip edenlerin Ülkü Ocakları’ndan olduğunu düşünüyorum. Benim yerimde olsanız siz kimden şüphelenirdiniz? Ülkü Ocaklı gençlerin kim olduğunu yürüyüşünden tanırsınız. Giyimi, bıyığı, yüzü hep birbirine benzer. Gördüğünüzde bu Ülkü Ocaklı dersiniz” dedi.

“CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”

Ateş şunları söyledi:

“Elimizde net bilgi yok. O yüzden net teşhis yapamadık. Ben Ülkü Ocakları’ndakileri net bilemiyorum. Kanıtsız konuşmak istemem. Bizi kim takip eder? Bir araba var ve o arabadan inen şahıslarla bizim karakolda gördüklerimiz aynı değil. Husumetimizin kimlerle olduğu çok açık. Dün akşam teşhis için karakola getirilenleri tanımıyorum. Belediye çalışanlarıymış. Benim gördüğüm çocuklar onlar değildi. Benim gördüğüm 170 santimetre boyunda mavi gömlekliydi ama karakola gelen 150 santimetre boyundaydı. Emniyet müdürüne en ince ayrıntısına kadar anlattım. Bana benim gördüğümü gösterseler direkt ‘bu’ derim. Böyle olunca net kanıt olmuyor. Karakolda ifade veren şahıslar da bizi hiç görmediklerini söylemişler. Can güvenliğimiz yok.”

Bursa Valiliği, şikayetçi olan Selma Ateş’in takip edilmediğini söyledi