ABC Politik

Haber

Çelik, Bahçeli’nin temennisini reddetti!

Çelik, Bahçeli’nin temennisini reddetti!
Email :

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “en samimi temennisi” olduğunu söylediğini AKP – CHP ittifakının kurulmayacağını söyledi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Habertürk kanalında canlı yayına katıldı.

Ömer Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “en samimi temennisi” olduğunu söylediği AKP – CHP ittifakı tartışmalarına yanıt verdi. İttifakın olmayacağını belirten Çelik şunları söyledi:

Bahçeli’den “samimi” AKP – CHP ittifakı temennisi!

“İttifak tartışmalarına yanıt veren Ömer Çelik, “CHP ile ittifak kurmayacağız. Ne AK Parti AK Parti olmaktan çıkacak, ne CHP CHP olmaktan çıkacak. Ne biz politikalarımızı savunmaktan vazgeçeceğiz, ne onlar bizi eleştirmekten vazgeçecek, ne de bir ittifak kuracağız. CHP’nin siyasetle ilgili tartışmaları sistemle ilgili tartışmaları rejim tartışmasına döndürme gibi kötü bir siyasi huyu var. Bu da askeri darbelerle, vesayetle, muhtıralarla yürüdüğünde çok maliyeti arttıran bir şey oldu. Biz zaten bu maliyete karşı çıktığımız için dedik ki demokratikleşsin. Tam 15 yıl boyunca bütün cümlelerin üstünde kurduğumuz cümle neydi? Sivil siyasetin üstünlüğü. Çünkü bu sorunları çözmesi gereken sivil siyaset.”

ÖZGÜR ÖZEL’E “SUÇ ORTAĞI” YANITI

Ömer Çelik, Devlet Bahçeli’nin AKP – CHP ittifakı hakkında sözleri hakkında söylediği, “Kimse suç ortağını bize itmesin” ifadelerine de yanıt verdi.

İfadelerin siyasi nezaketle ilgisi olmadığını söyleyen Çelik, “Bir diyalog süreci olmuş, buyurmuşsunuz AK Parti Genel Merkezi’ne gelmişsiniz, biz de bundan gayet memnuniyet duyduğumuzu açıklamışız. Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanı olarak iade-i ziyarette bulunmuş. Bundan hemen sonra Cumhur ittifakı birleşenlerine, AK Parti ve MHP’ye suç ortağı ifadesinin kullanılmasının ne siyasi nezaketle ilgisi var ne siyasi idrakle ilgisi var. O zaman siz AK Parti Genel Merkezi’ne geldiğinizde bir suç merkezine mi gelmiş oldunuz?” dedi.