ABC Politik

Gündem

Merdan Yanardağ: Bahçeli, AKP’yi erken seçimle tehdit ediyor

Merdan Yanardağ: Bahçeli, AKP’yi erken seçimle tehdit ediyor
Email :

ABC Politik Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ittifak ortağı AKP’yi erken seçim istemekle tehdit ettiğini söyledi.

ABC Politik Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Merdan Yanardağ TELE1 ekranlarındaki 18 Dakika programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP’nin neden bir an önce erken seçim istemesi gerektiğini anlatan Yanardağ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de AKP’yi erken seçim istemekle tehdit ettiğini açıkladı. Yanardağ ” Bahçeli’nin açıklamalarının satır aralarında arka planında alt metninde bu var. ‘Yeniden millete döneriz milletimizle hareket ederiz, Eğer bir erken seçim olursa siz de iktidarınızı kaybedersiniz diyor” ifadelerini kullandı.

Merdan Yanardağ açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

MHP bir marjinal mafyatik bir siyasi parti mi olacak o yönde mi evirilecek, Türkiye açısından ciddi güvenlik sorunu yaratabileceği gibi MHP’ye gönül vermiş insanları da ciddi bir riske sokacak gelişmedir. Ve ya MHP yeniden demokratik siyasal düzenin bir parçası haline gelecek radikal milliyetçi bir parti olarak yeniden şekillenecek midir?

MHP VE MİLLİ EĞİTİM

AKP de bir an önce karar vermelidir. MHP ile devam mı edecek yoksa siyasette gerçekten samimi bir normalleşmeden yana mıdır? Bunu iki tane ayağı vardır biri MHP diğeri Milli Eğitim Bakanlığı ve yeni müfredatıdır. Değilse hiçbir biçimde yeni anayasa yapılamaz.

CHP NEDEN ERKEN SEÇİM DEMELİ?

Buradan muhalefeti bir daha uyarıyorum erken seçimi talebini geri çekerek AKP ve Cumhur İttifakı’nın siyasal ömrünün uzatılmasına, toplumsal muhalefet dalgasının sönümlenmesine ve tarihsel momentumun kaçırılmasına izin vermemelidir. Tarih bunun hesabını çok ağır bir biçimde sorar. Tarih önünde affedilemeyecek bir siyasal hata olarak yerini bulur.  CHP yakaladığı bu fırsatı bu tarihsel fırsatı, kaçırmamalıdır, buyurun erken seçime demelidir.

MHP’DEN AKP’YE SEÇİM TEHDİDİ

MHP sıkıştığı zaman şunu yapacaktır. Her zaman yaptığı gibi 57’inci hükümeti nasıl düşürdüyse şimdi de AKP’yi bir erken seçim istemekle tehdit ediyor. Bahçeli’nin açıklamalarının satır aralarında arka planında alt metninde bu var. ‘Yeniden millete döneriz milletimizle hareket ederiz, Eğer bir erken seçim olursa siz de iktidarınızı kaybedersiniz diyor. MHP’nin bu hesabı yaptığı bir yerde Türkiye’nin birinci partisinin erken seçin seçime ülkeyi taşıyarak en azından demokratik bir çıkış yolunun denenmesine bu yolun kullanılmasına izin vermekten öte öncülük etmesi gerekiyor.