ABC Politik

Spor

Arda Güler’den tarihi golle Montella’ya doğum günü hediyesi

Arda Güler’den tarihi golle Montella’ya doğum günü hediyesi
Email :

Arda Güler’in Avrupa Şampiyonası tarihinde Türkiye adına gol atan en genç futbolcu olduğu maçta A Milliler, Teknik Direktör Vincenzo Montella’nın doğum günüde Gürcistan’ı 3-1 mağlup etti.

Türkiye, Teknik Direktör Vincenzo Montella’nın doğum gününde Euro 2024 F Grubu ilk maçında Gürcistan ile karşı karşıya geldi.

A Milliler, 25’inci dakikada Mert Müldür’ün ceza sahasının dışından gelişine vurduğu topun ağlara gitmesiyle 1-0 öne geçti.

Şampiyona tarihinde ilk maçına çıkan Gürcüler bu gole 32’nci dakikada Mikautadze ile cevap verdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda Gürcistan önemli fırsatlardan yararlanamazken Ay yıldızlılar 65’inci dakikada Arda Güler’in ceza sahasının sol çaprazından attığı golle 2-1 üstünlüğe ulaştı.

90+6’da Gürcistan’ın kullandığı kornerde Kaleci Giorgi Mamardashvili de ceza sahamıza geldi. Kullanılan köşe vuruşunda seken topu alan Kerem Aktürkoğlu farkı ikiye çıkardı ve Türkiye karşılaşmayı 3-1 kazandı.

İkinci golü atan Arda Güler, hem A Milli Takım adına hem de Şampiyona tarihinde ilk maçında gol atan en genç futbolcu oldu.