ABC Politik

Spor

TFF: Euro 2024’e götürülen misafir sayısı 197

TFF: Euro 2024’e götürülen misafir sayısı 197
Email :

A Milli Takım kafilesi haricinde 613 kişiyi davetli olarak Euro 2024’e götürdüğü iddia edilen TFF, sponsorlar dahil götürülen davetli sayısının 197 olduğunu açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), Almanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na EURO 2024’e TFF Yönetim Kurulu’nu aileleriyle davet edildiğini belirterek Milli Takım kafilesi dışında 613 davetlinin masraflarını karşılandığını iddia edildi.

TFF, söz konusu olay hakkında açıklama yaptı. Açıklama sponsorlar dahil toplam 197 misafirin götürüldüğünü ifade edildi.

TFF’nin resmi internet sitesinde yaptığı açıklama şu şekilde:

“Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için Almanya’ya 38 TFF Yönetim Kurulu Asil – Yedek Üyesi ve diğer kurul üyesi, 26 görevli personel, 14 kulüp temsilcisi, 23 medya yöneticisi, 20 teknik direktör, antrenör ve millî takım eski futbolcusu olmak üzere toplam 121 misafir ve görevli götürülmüştür.

Bunun dışındaki misafirler, önceki millî maçlarda da olduğu gibi sözleşmelerinden kaynaklı hak edişleri olan Millî Takımlar ve TFF sponsorlarımız Türk Hava Yolları, Nike, Turkcell, Mercedes-Benz, Arçelik, DenizBank, BtcTurk, RAMS, Acıbadem, Damat Tween, Ülker, Trendyol, İGA Pass, Prometeon ve sahibinden.com yöneticileri, çalışanları ve misafirlerinden oluşan 76 kişidir.

1 uçaktan oluşan görevli ve misafir sayısı toplam 197’dir.

Türk futbolu için son derece önemli olan Avrupa’nın en genç millî takımılarından A Millî Takımımızın Avrupa Futbol Şampiyonası mücadelesine konsantre olduğumuz bu süreçte, millî takımımızın emeğini ve mücadelesini gölgeleme amaçlı dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerekliliğini önemle kamuoyunun bilgisine sunarız.”

NE OLMUŞTU?

Spor yazarı Tahir Kum X hesabından TFF’nin Almanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na EURO 2024’e TFF Yönetim Kurulu’nu aileleriyle davet edildiğini belirterek Milli Takım kafilesi dışında 613 davetlinin masraflarını karşılandığını iddia etmişti.

Kum X hesabından yaptığı paylaşımda “İngiltere Federasyonu’nun sadece Milli Takım kafilesinin masraflarını karşıladığı, Fransa’nın kafile dışında 27, İsviçre’nin 14, İspanya’nın 40 ve Portekiz’in de 33 davetli götürdüğü şampiyonaya 613 misafir davet eden TFF tarihi bir rekora imza attı” diye yazmıştı.

Dev misafir listesinin bir kısmını paylaşan Kum, “600 küsürlük dev bir misafir listesiyle DÜNYA futbol tarihine geçen TFF(!); alt yaş milli takım teknik direktörlerinden tek bir ismi dahi davet etmediği EURO 24’e yönetim kurulunu (yedekler dahil) aileleriyle davet ederken, Riva’daki YK asistanlarının da götürülmesi dikkat çekti” ifadelerini kullanmıştı.

Davetlilerin çoğunun 18 Temmuz’daki TFF seçimlerinde oy kullanacak delegeler olduğu da iddialar arasında. Bu arada paylaşılan listedeki kadın asistan yoğunluğunun fazla olması da dikkat çekmişti.

Sosyal medyada olaya tepki yağmıştı.