ABC Politik

Spor

Ronaldo üç otoğraf çektirdi: Portekiz, Türkiye’yi 3-0 yendi

Ronaldo üç otoğraf çektirdi: Portekiz, Türkiye’yi 3-0 yendi
Email :

Sahaya giren üç ayrı taraftarın Cristiano Ronaldo ile fotoğraf çektirdiği maçta Portekiz, Türkiye’yi 3-0 mağlup etti.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Türkiye, Euro 2024 F Grubu ikinci maçında Portekiz ile karşılaştı.

İlk yarıda Portekiz ilk yarıda sol kanattan gerçekleştirdikleri ataklarla gol ararken Türkiye ise iki kanattan gerçekleştirdiği ataklar ve Kaleci Altay Bayındır’ın uzun toplarıyla karşılık verdi.

21’inci dakikada sol kanattan ceza sahasına yapılan yerden ortada kale sahası önünde boş kalan Bernarda Silva tek vuruşla Portekiz’i 1-0 öne geçirdi.

29’uncu dakikada Portekiz’in karşı atağında savunmamız hücumu keserken Gürcistan maçında etkili performansıyla dikkat çeken Samet Akaydın’ın, topu almaya gelen Kaleci Altay Bayındır’ı görmeden topa bakarak verdiği geri pasta Altay Bayındır ve Zeki Çelik’in tüm çabalarına rağmen kale çizgisini geçti ve Portekiz skoru 2-0 yaptı.

Maçın Hakemi Felix Zwayer’in 42’inci dakikada Samet Akaydın’a sarı kart gösterdiği sarı kart tartışmalara neden olurken aynı pozisyona itiraz eden Zeki Çelik de sarı kart gördü.

İlk yarı Portekiz’in 2-0 önde kapattı.

İKİNCİ YARI

Portekiz ikinci yarıya oyun temposunu düşürüp topu ayağında tutma taktiğiyle başladı.

56’ncı dakikada orta sahanın sol tarafından ceza sahamıza atılan uzun topta savunma arkasına sarkan Cristiano Ronaldo ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu Bruno Fernandes’in önüne yuvarladı ve Fernandes skoru 3-0’a getirdi.

68’inci dakikada bir taraftar sahaya girerek Cristiano Ronaldo’nun yanına gelip fotoğraf çekildi ve sahanın kenarına geldi.

70’inci dakikada ise maça ilk 11’de başlamaması tartışmalara neden olan ve taraftarların ikinci yarıda kısa bir süre adını tezahürat olarak söylediği Arda Güler, maça kendi yerine ilk 11’de başlayan Yunus Akgün yerine oyuna girdi.

Sarı kart görüp kendi kalesine gol atan Samet Akaydın sakatlanarak 72’nci dakikada yerini Merih Demiral’a bıraktı.

82’nci dakikada bir başka taraftar yine Ronaldo’nun yanına gelip fotoğraf çektirdi.

90+2’de üçüncü kez bir taraftar sahaya girerek Cristiano Ronaldo ile fotoğraf çekildi.

90+4’te sahaya girip Ronaldo’nun yanına gitmek isteyen taraftar engellendi.

ARDA GÜLER TARTIŞMASI

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Gürcistan maçında ülkemizi 2-1 öne geçiren golü atarak hem A Milli Takım adına hem de Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atan en genç futbolcu olan Arda Güler yerine sağ kanatta Galatasaray’dan İngiltere Championship takımı Leicester City’ye kiralanan Yunus Akgün ile maça başladı.

Vincenzo Montella’nın bu kararı tartışmalara neden olurken tribünlerde Türk taraftarlar ikinci yarının ilk bölümünde kısa bir süre Arda Güler’in adını tezahürat olarak söyledi.

Arda Güler’den tarihi golle Montella’ya doğum günü hediyesi