ABC Politik

Dünya

Hani AKP Washington’da bir binayı satıp diğerini almıştı?

Hani AKP Washington’da bir binayı satıp diğerini almıştı?
Email :

Soruyu bu kez fotoğraflı soralım.

Hani AKP ABD Temsilciliği (AK PARTY REPRESENTATION TO THE UNITED STATES LLC-AKP Şirketi)  Washington’da milyonlarca dolarlık bu binayı satıp güya bu binayı satın almıştı?

İlk bina-İkinci bina

İki binanın nasıl, ne zaman, kim tarafından kaç milyon dolara satın alındığını, ödenen vergileri ABD resmi belgelerinden ilk kez TELE1’de yayınlamıştım.

Haber kamuoyunda müthiş bir ilgi gördü, tepkiyle karşılandı. Birçok gazete ve televizyon TELE1’den alıntı yaptı, ‘birtakım yayın organları ve gazeteciler!’ kaynak belirtmeden yayınladılar.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez haberimi TBMM’ye taşıyarak gündem yarattı. Çok da iyi yaptı.

Hemen belirteyim. Öyle satılmış ya da yerine alınmış bir bina yok.

İki binada hala AKP-ABD Temsilciliğine ait.

Bunu neden yazıyorum?

TBMM’de tartışmalar sırasında AKP’li Muhammet Emin Akbaşoğlu, Turhan Çömez’e cevap olarak “Daha önce Amerika’da, Washington’da alınan yerin yetersizliği nedeniyle bu yerin satışa çıkartılması ve onun yerine daha uygun fiziki şartlara sahip bir yerin alınması apaçık bir şekilde; kanuni, hukuki, şeffaf bir şekilde gerçekleşmiştir” diye cevap vermişti.

Akbaşoğlu’nun konuşmasının ilgili bölümü şöyle: “Daha önce Amerika’da, Washington’da alınan yerin yetersizliği nedeniyle bu yerin satışa çıkartılması ve onun yerine daha uygun fiziki şartlara sahip bir yerin alınması apaçık bir şekilde; kanuni, hukuki, şeffaf bir şekilde gerçekleşmiştir. Sanki burada başka bir durum varmış gibi bu hususlara, bilinen bir hususa, orada başka manalar yükleyerek başka imalarda bulunmaya çalışmak işin mehabetine aykırıdır; bunu ifade etmek isterim.”

Akbaşoğlu’nun sözleri gerçeği yansıtmıyor.

İki binada hala AKP -ABD Temsilciliğine ait.

Tapu kayıtları ve ABD Adalet Bakanlığı resmi belgelerinde de bir bina satılıp başka bir bina satın alındığına, böyle bir satış işlemi olduğuna ilişkin bir kayıt yok.

TAPU 1

TAPU 2

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO toplantısı dolayısıyla 9 Temmuz’da Washington’a gelecek. AKP-USA’nın binalarında hizmete açılacak duruma getirilmek için yoğun bir çalışma var.

https://tele1.com.tr/akp-abd-temsilciligine-milyon-dolarlik-bina-896102/

https://tele1.com.tr/akp-abd-temsilciligine-washingtonda-ikinci-milyon-dolarlik-tarihi-bina-1044332/