ABC Politik

Dünya

İsrail, Haniye’nin ailesini yok etmekte kararlı!

İsrail, Haniye’nin ailesini yok etmekte kararlı!
Email :

İsrail’in Eş-Şati Mülteci Kampı’na düzenlediği ikinci saldırıda Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin kız kardeşi Zahr Abdusselam Haniye’nin de aralarında bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetti. Önceki saldırıda da İsmail Haniye’nin üç oğlu ve dört torunu hayatını kaybetmişti.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim 2023 tarihinde İsrail’deki Supernova Festivali’ne “Aksa Tufanı” adını vererek düzenlediği baskının ardından İsrail ordusunun abluka altına aldığı Gazze’ye yönelik saldırıları devam ediyor.

İsrail ordusu, Gazze’nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı’nda Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin ailesine ait bir eve saldırı düzenledi. Saldırının ardından ev tamamen yıkılırken en az 10 kişi hayatını kaybetti.
Gazze kentindeki Muammedani Hastanesi kaynakları Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin kız kardeşi Zahr Abdusselam Haniye’nin ölenler arasında olduğunu aktardı.

ÜÇ OĞLU VE DÖRT TORUNU DA ÖLMÜŞTÜ

İsrail ordusu, Ramazan Bayramı’nda da Eş-Şati Mülteci Kampı’nda kalanlar ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden İsmail Haniye’nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu aracı vurmuştu. Saldırıda Heniyye’nin 3 oğlu ve 4 torunu hayatını kaybetmişti.