ABC Politik

Gündem

Özel’den Yavaş – Kılıçdaroğlu görüşmesine “Parti içi normalleşme” yorumu

Özel’den Yavaş – Kılıçdaroğlu görüşmesine “Parti içi normalleşme” yorumu
Email :

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın görüşmesini değerlendiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bunları parti içi normalleşmeye dair kıymetli, önemli ve desteklediğim adımlar olarak nitelendiriyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, ABB Sıhhıye Tesisi’nde bir araya geldi. Görüşme öncesi iki isim de kısa açıklamalarda bulundu.

“BİZİM PARTİLİ ARKADAŞLARIMIZ, YABANCI BİRİSİ DEĞİL”

Kılıçdaroğlu, “Bizim partili arkadaşlarımız, yabancı birisi değil. Oturacağız, konuşacağız. Türkiye’nin dünya kadar sorunu var, onları konuşuruz yani. Bayramlaştık, gayet güzel” ifadelerini kullandı.

“ÖZEL BİR GÜNDEMİMİZ YOK”

Mansur Yavaş ise basın mensuplarına, “Özel bir gündemimiz yok, sadece sayın Genel Başkanımızla uzun süredir görüşmemiştik. Ben bayramda kendisini aradım. Görüşemediğimizi söyledim. Burada daha önce yemek de yemiştik. Aynı yerde yemek ikram edelim dedik, hepsi bu” dedi.

ÖZEL’DEN “PARTİ İÇİ NORMALLEŞME” ÇIKIŞI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise 10 Ekim Barış Derneği’nin düzenlediği yemekte görüşmeyi değerlendirdi.

Görüşmeye verilen önemin, parti içi normalleşme ihtiyacının bir göstergesi olduğu değerlendirmesinde bulunan Özgür Özel şunları söyledi:

“Yemeğin haber değerinin olması demek ki bu konularda bizim de biraz normalleşmeye ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Bunları parti içi normalleşmeye dair kıymetli, önemli ve desteklediğim adımlar olarak nitelendiriyorum.”