ABC Politik

Gündem

Ayşe Ateş’ten Devlet Bahçeli’ye “avukat” sorusu

Ayşe Ateş’ten Devlet Bahçeli’ye “avukat” sorusu
Email :

MHP Kurucu Genel Başkanı Tuğrul Türkeş’in oğlu ve AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş ile öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş arasındaki “duruşmaya kalabalık gelme” tartışmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş duruşmasına sadece avukatlarının katılacağını söyledi. Ayşe Ateş, Devlet Bahçeli’ye avukatların neden katılacağını sordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli’nin toplantıda oturması ve önünde duran yazılı metni okuması dikkat çekti.

Devlet Bahçeli, CHP’nin Türkiye çapında en fazla oy alan parti olduğu 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nin ardından tartışmaların yaşandığı Cumhur İttifakı’nı yeniden savundu. Bahçeli, “Riyakar demokratlar, şaibeli devrimciler, yalancı hürriyetperverler, yozlaşmış elitler, kriz sever siyasetçiler, karanlık odaklar, dış bağlantılı maşalar partimizin, ittifakımızın ve ülkemizin aleyhine psikolojik harp tekniklerine başvuran kansızlar geceli gündüzlü operasyon yürütmektedir. Cumhur İttifakı, Türk milletinin ruh köküdür ve kararlılıkla yoluna devam edecektir” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN’IN BAŞLATTIĞI “NORMALLEŞME”Yİ CHP’YE YIKTI!

Devlet Bahçeli, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Mayıs’ta CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in AKP Genel Merkezi’ne yaptığı ziyaretin ardından 3 Mayıs’ta “Türk siyasetinde yumuşama sürecini başlatalım istiyorum” diyerek ilan ettiği “normalleşme”nin CHP’nin politikası olduğunu savundu.

Erdoğan’la ters düşen Bahçeli yeniden Cumhur İttifakı’na sarıldı!

Bahçeli, “CHP’nin normalleşme maskeli sahtekar politikası anormalleşmeden başka bir şey değildir. Bizi Türkiye İttifakı denen harabeye davet etmesi tam bir akıl tutulmasıdır. Kurnaza bakar mısınız? Cumhur İttifakı’na karşı başlattığı yarma harekatını takdim etmek için olmadık metodları devreye sokuyor. CHP’nin normalleşmesi, PKK’nın normal görülmesidir” ifadelerini kullandı.

SİNAN ATEŞ DAVASINA SADECE AVUKATLAR KATILACAK

Devlet Bahçeli, 1 Temmuz Pazartesi günü başlayacak eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili davanın duruşmasına MHP’nin sadece avukatlarının katılacağını belirtti.

Dava ile ilgili elinde delili olan herkese mahkemeye sunma çağrısı yapan Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi ile Ülkü Ocakları’nı en küçük bağı ve bağlantısı olmayan bir cinayetle irtibatlandırıp suçlayanlara bu can bu bedende olduğu müddetçe hakkımı helal etmeyeceğim ya da bu dünyada ya da mahşerde hepsiyle tek tek hesaplaşacağım” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

“1 Temmuz’da başlayacak malum cinayet davası ile partimizi ilişkilendirmek için tek ayak üstünde 40 yalan söylerler. Kimin kimlerle iş tutuştuğunu, sağda solda neler konuşulduğunu çok iyi biliyoruz. Davamızı 3-5 çapulcunun keyfine göre yargılatamayız. Ortalıkta gezen kuklaların başlarının tahrikiyle MHP’yi ve Ülkü Ocakları’nı sorgulatamayız. Bizi sindirmeye çalıştıklarını görmedik mi sanılıyor? MHP ile aşık atılamaz. 1 Temmuz’daki davaya sadece avukatlarımız katılacak, bunun dışında kimse ortalıkta bulunmayacaktır. Kim ne biliyorsa mahkemeye sunsun da hepsinin ense tıraşını görelim. Milliyetçi Hareket Partisi ile Ülkü Ocakları’nı en küçük bağı ve bağlantısı olmayan bir cinayetle irtibatlandırıp suçlayanlara bu can bu bedende olduğu müddetçe hakkımı helal etmeyeceğim ya da bu dünyada ya da mahşerde hepsiyle tek tek hesaplaşacağım.”

AYŞE ATEŞ’TEN BAHÇELİ’YE “AVUKAT” SORUSU

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ise Devlet Bahçeli’nin sadece avukatların duruşmaya katılacağı açıklamasına yanıt verdi.

MHP’nin avukatlarının duruşmaya neden geleceğini soran Ayşe Ateş, “MHP, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in katline ilişkin görülecek olan siyasi cinayet davasına avukatları düzeyinde katılacakmış. Peki, neden? Müşteki değiller. Sanık olmadıklarını da tekrar tekrar ifade ettiler. Eminim ki kamuoyu da benimle aynı soruyu soruyordur: O hâlde ne işiniz var Sincan’da” ifadelerini kullandı.

 

Bahçeli’nin “üç beş çapulcu” sözlerine de yanıt veren Ayşe Ateş, davada yargılanan MHP’lilerin fotoğraflarını paylaşarak, ““Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız” diyerek işaret edilen “üç beş çapulcu” aşağıdaki isimler olsa gerek. Çünkü 1 Temmuz günü Sincan’da Sinan Ateş suikastine ilişkin siyasi cinayet davasında yargılanacak olanlar bunlar” dedi.

 

TÜRKEŞLE ATEŞ ARASINDA “KALABALIK” TARTIŞMASI YAŞANMIŞTI

MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in oğlu ve AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş ile Ayşe Ateş arasında “duruşmaya kalabalık gelme” tartışması yaşanmıştı.

Tuğrul Türkeş, 23 Haziran Pazar günü sosyal medya hesabından, “duruşmaya kalabalık olarak gelmek isteyenlerin de; onları oraya sokmak istemeyeceklerin de ideolojik bir yanı yoktur” ifadelerini kullanmıştı.

Tuğrul Türkeş’in paylaşımını alıntılayan Ayşe Ateş ise, “Duruşmaya kalabalık gitmek gibi bir kaygı taşımıyoruz. Çünkü haklıyız. Haklılığın görünmez bir ordusu olduğunu biliyoruz” yanıtını vermişti.

Tuğrul Türkeş ile Ayşe Ateş arasında “duruşmaya kalabalık gelme” tartışması!

RAHATSIZLANAN BAHÇELİ’Yİ ÇEKMEK İSTEYEN GAZETECİLER UZAKLAŞTIRILDI

Konuşmasının sona ermesinin ardından rahatsızlanan Devlet Bahçeli, bir süre yerinden kalkamadı. Bahçeli’nin yürümesine parti yöneticileri yardımcı oldu.

MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan ise, salon çıkışında bekleyen gazetecileri, “Dışarı dışarı, gidin gidin” diyerek uzaklaştırdı. Gazeteciler, Devlet Bahçeli’den uzak bir noktaya çekilen şeridin arkasına alındı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, gazetecilerin yanına gelerek anlayışlı olmalarını istedi. Hava sıcak olduğu için Bahçeli’nin çay içerek sohbet edeceğini ifade etti.

ÖZEL’DEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Özgür Özel’den, rahatsızlanan Devlet Bahçeli için geçmiş olsun mesajı geldi.

Özgür Özel, “Kendisine geçmiş olsun diliyorum. Konuşmada MHP ile ilgili kısmı o yüzden atladık. Acil şifalar diliyorum” dedi.