ABC Politik

Ekonomi

AKP asgari ücret zammına kapıyı kapattı! Özel mücadeleye çağırdı

AKP asgari ücret zammına kapıyı kapattı! Özel mücadeleye çağırdı
Email :

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın Temmuz’da asgari ücrete zam yapılmayacağını söylemesinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mücadele için 30 Haziran Pazar günü Kocaeli’de yapılacak Emek Mitingi’ne katılma çağrısı yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AKP Grup Toplantısı öncesinde Meclis’te basın mensuplarının sorularına yanıt verdi.

Işıkhan, “Asgari ücrete zam olacak mı?” sorusuna Temmuz ayında ara zam olmayacağı yanıtını verdi. Işıkhan, “Asgari ücrete artış olmayacak. Yeni asgari ücreti için Aralık’ta bir araya geleceğiz. Emekliye refah payı gündemimizde yok” dedi.

“Amacımız geçici refahı sağlamak değil” diyen Işıkhan, “Kalıcı refahı sağlamak. Emekliler için enflasyon farkı söz konusu. Refah payı gündemimizde yok” diye konuştu.

Asgari ücrete zam yapmayan AKP, doğrudan vergileri arttırmanın peşinde!

ÖZEL: YAPILACAK İŞ MÜCADELEDİR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Vedat Işıkhan’ın açıklamasına yanıt verdi.

Özgür Özel, AKP ile bu konuda yapılacak müzakere kalmadığı için 30 Haziran Pazar günü Kocaeli’de yapılacak Emek Mitingi’ne katılarak mücadele etme çağrısı yaptı.

Özel şunları söyledi:

“Muhalefet muhalefet olmaktan çıktıktan sonra demokrasi demokrasi olmaktan çıkar. Bugün daha asgari ücrete zam yapmayacaklarını açıkladılar. Asgari ücrete zam yapmayacak bir iktidarla bu alanda yapılacak müzakere kalmadıysa yapılacak iş mücadeledir. 30 Haziran günü Kocaeli’nde yapılacak mitingde biz iktidara tavrının cevabını vermek üzere meydanlarda olacağız. Biz milletten muhalefet partisi olarak yetki ve sorumluluk aldık.”

Görüşmenin sonucu: Şimşek’te “yumuşama” yok!