ABC Politik

Ekonomi

Asgari ücretli ve emekliye yapılmayan zam elektriğe yapıldı! Yüzde 38

Asgari ücretli ve emekliye yapılmayan zam elektriğe yapıldı! Yüzde 38
Email :

Enflasyonu arttıracağı gerekçesiyle asgari ücret ve emekli aylıklarına zam yapılmazken mesken abone grubu elektrik ücretlerine yüzde 38 zam yapıldı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ben ekonomistim” diyerek yürürlüğe soktuğu “Türkiye Ekonomi Modeli”nin neden olduğu enflasyonla mücadele etmek için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan Mehmet Şimşek’in “sıkı para politikası” uygulamaları yurttaşın temel hizmetlere ulaşımını zorlaştırmaya devam ediyor.

Açlık sınırının altında kalan asgari ücret, ortalama ücrete dönüşürken emekli aylıkları ise asgari ücretin yarısına inmiş durumda. Ekonomide koşullar buyken AKP’nin ekonomi kurmayları ise “enflasyonu arttıracağı” iddiasıyla asgari ücret ve emekli aylıklarına Temmuz ayında ara zam yapmama kararı aldı.

Asgari ücret ve emekli aylıklarına zam yapılmazken, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu(EPDK), meskenlerde kullanılan elektriğin ücretine ise yüzde 38 zam yapıldığını açıkladı.

EPDK’dan yapılan açıklamada, “Enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 oranında artış yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.