ABC Politik

Gündem

Erdoğan başlatmıştı! “Normalleşme”yi yok sayan Yalçın’dan Özel’e: Kafasına çuval geçirilince anlayacak

Erdoğan başlatmıştı! “Normalleşme”yi yok sayan Yalçın’dan Özel’e: Kafasına çuval geçirilince anlayacak
Email :

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “yumuşama” hakkında, “Özgür Özel’in bahsettiği yumuşama ve normalleşme var ya; aslında var olmayan, varmış gibi gösterilen muhayyel bir şey. Siyasette pek alışılmadık surette gözlemlenen bu paranormal durum, Özgür Efendi’nin beyninde farmakolojinin yol açtığı bir hasardan kaynaklanabilir. Özel; yanlış yolda olduğunu, vakti gelip partisindeki gizli ve açık muarızları tarafından kafasına çuval geçirildiğinde anlayacak. ” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Siyasette, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ağırladıktan sonra başlattığı “normalleşme” ile tartışmalar sürerken MHP’li yöneticilerin Özgür Özel’i hedef alan açıklamalarının ardı arkası kesilmiyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in ardından bir diğer MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da Özel’i hedef aldı. Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “normalleşe”yi yok sayan Semih Yalçın, Özgür Özel’e hakaretler yağdırdı.

MHP’li Yönter, Kongar’a Özel üzerinden hakaret etti! Kongar’dan yanıt

Yalçın, “Özgür Özel’in bahsettiği yumuşama ve normalleşme var ya; aslında var olmayan, varmış gibi gösterilen muhayyel bir şey. Siyasette pek alışılmadık surette gözlemlenen bu paranormal durum, Özgür Efendi’nin beyninde farmakolojinin yol açtığı bir hasardan kaynaklanabilir” ifadelerini kullandı.

“KAFASINA ÇUVAL GEÇİRİLDİĞİNDE ANLAYACAK”

Semih Yalçın ayrıca, CHP’de Özel’in başarısız olmasını bekleyen kişilerin toplantılar düzenlediğini öne sürerek, “Özel; yanlış yolda olduğunu, vakti gelip partisindeki gizli ve açık muarızları tarafından kafasına çuval geçirildiğinde anlayacak” ifadelerini kullandı.

Yalçın’ın açıklaması şu şekilde:

“GÖLGE GENEL BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL’İN NORMALLEŞME TAKINTISININ SEBEBİ NE?

CHP’nin emanetçi Genel Başkanı Özgür Özel’in, “normalleşme ve yumuşama” yavelerini kamuoyunun önüne temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp getirmesinin sebebini gayet açık;

Özgür Efendi; normalleşme adı altında terör örgütü PKK’ın siyasi temsilcilerinin varlığını olağanlaştırmaya gayret ediyor.

Terör seviciliği sıradanlaştırarak kamuoyunu buna alıştırmaya çabalıyor. Partisinin, PKK acentesi Dem Parti’yle aynı siyaset çaydanlığında fokurdayarak demlenmesini aklamaya uğraşıyor.

Bölücü terörün siyasette temsil edilmesini meşrulaştırmayı amaçlıyor. Cumhuriyeti kuran partinin; emperyalizm uydusu bir terör devleti kurmayı hedefleyen PKK’nın siyasi acentesiyle iş tutması ne ibretlik bir hadise! Cumhuriyet’i kuran partiyi Özgür Özel gibi sorumsuzların yönetmesi ne acı bir kader!

Özgür Özel’in bahsettiği yumuşama ve normalleşme var ya; aslında var olmayan, varmış gibi gösterilen muhayyel bir şey.

Normalleşme ve yumuşama beyanları, politikada çıkış arayan CHP Genel Başkanının laf cambazlığı, söz oyunu.

Özgür Özel; bu kavramları istismar ederek suya yazı yazıyor, siyaset çorbasına davul tozu atıyor, minare gölgesi serpiyor.

CHP’nin gölge Genel Başkanı Özel, politikada bir gölge oyunu sergiliyor. Özgür Efendi, hem gerginlik siyasetinden şikâyet edip “Bunun tarafı olmayız.” diyor, hem de muhalif olduğu siyasi partilerin ileri gelenlerine en ağır sözlerle, hatta hakaretamiz ifadelerle yükleniyor.

Özel, CHP gibi Atatürk’ten miras kalan köklü bir partinin genel başkanına yakışmayacak pespaye tavırla “Bu iki kişi var ya, bu iki kişi!” diye durup durup bize efeleniyor. Bile bile ortamı geriyor.

Aklınca topçu ateşiyle hedefi yumuşatma gayretinde… Aklınca bizi güçten düşürmeyi amaçlıyor ama baltayı taşa vuruyor. Saldırdıkça bizi kuvvetlendiriyor, biliyor.

Sert kayaya çarptığını, yelin kayadan sadece toz götürdüğünü anlamış olmasına rağmen, zırvalarını tevil etme çabasından da vazgeçmiyor. Sonra; yeniden yumuşama, normalleşme zırvalarına sığınıyor. Özgür Özel, siyasette tansiyonu yükseltmekten zarar göreceğinin geç farkına varıyor. Çünkü kafası biraz geç intibak ediyor. Ardından da “Gerginlik siyaseti istemiyoruz.” deyip işin içinden sıyrılmaya çalışıyor. Siyasette pek alışılmadık surette gözlemlenen bu paranormal durum, Özgür Efendi’nin beyninde farmakolojinin yol açtığı bir hasardan kaynaklanabilir.

Özgür Efendi, komşunun camını kırıp sonra da “Ben kırmadım!” diye mızırdanan yaramaz çocuklar gibi…

Bütün uyarılarımıza rağmen çuvallamaya devam ediyor.

Özgür Özel’in hatalarının boyunu aşmasını CHP’de kimi göbek atarak seyrediyor, kimi de aç sırtlanlar gibi pusuya yatmış, tökezlemesini bekliyor.

“Özgür Özel yıkılsa da biz yerini alsak!” diye şimdiden el ovuşturan fırsatçılar ise yuvarlak masa toplantıları; alıştırma, barışma ve dayanışma yemekleri düzenliyorlar.

Özel; yanlış yolda olduğunu, vakti gelip partisindeki gizli ve açık muarızları tarafından kafasına çuval geçirildiğinde anlayacak.

Uzun sözün kısası; Özgür Özel’in, Yerel Seçimlerden sonraki tavırları, siyasette normalleşme veya yumuşama adımı değil.

Emanetçi CHP Genel Başkanının tuttuğu bu yol; anormalleşmenin, cıvıtmanın, kaypaklaşmanın, tutarsızlığın dik âlâsı.

Umarız bir gün CHP’nin başına “ehil ve aslah” bir genel başkan geçer de, millet bunların tasallutundan kurtulur; Türk siyaseti de CHP badiresini atlatır.”

 

PARANORMAL VE FARMAKOLOJİ NE DEMEK?

Semih Yalçın’ın açıklamasında geçen “paranormal” kavramı, duyu organlarıyla algılanamadığı halde kişinin maruz kaldığını söylediği olaylar hakkında kullanılır. Paranormal kavramı, “normal dışı” ya da “normal ötesi” gibi anlamlara gelmektedir.

Aynı açıklamada geçen “Farmakoloji” kavramı ise, eczacılıkta canlı organizmalarda (deney hayvanı ya da insan) kullanılan ilaçların oluşturduğu etkileri inceleyen ve ilaç geliştirme çalışmalarında kullanılan bir tıp bilimi disiplinidir.

“YUMUŞAMA”YI ERDOĞAN BAŞLATMIŞTI

Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde birinci parti olan CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel’i, 2 Mayıs 2024 tarihinde AKP Genel Merkezi’nde ağırlamıştı. Görüşmeden bir gün sonra 3 Mayıs 2024 tarihinde konuşan Erdoğan, “Türk siyasetinde yumuşama sürecini başlatalım istiyorum” demişti.

Recep Tayyip Erdoğan, 11 Haziran 2024 tarihinde ise 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi’ne giderek Özgür Özel’e “iadeiziyaret”te bulunmuştu.

Özel’den Erdoğan’a Atatürk’lü “boş koltuk” yanıtı!

Erdoğan’ın Özel’e “sebebi ziyaret”i: Sosyalist Enternasyonal’de işbirliği talebi!

Bu süreçte, 10 Haziran 2024 tarihinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile CHP Gölge İçişleri Bakanı Murat Bakan, 24 Haziran 2024 tarihinde de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile de CHP Gölge Hazine ve Maliye Bakanı Yalçın Karatepe arasında ikili görüşmeler yaşanmıştı.

Yerlikaya ile görüşen CHP’li Bakan’dan Kaplan sorusuna kaçamak cevap

Görüşmenin sonucu: Şimşek’te “yumuşama” yok!

İki görüşmeden de AKP’nin hiçbir politikasında değişiklik yapmayacağının anlaşılmasının ardından eleştiriler yükselmişti.

Politikalarını değiştirmeyen Mehmet Şimşek, “normalleşme” için kaygılandı!

Erdoğan, 26 Haziran tarihinde “Bizim siyasette yumuşama normalleşme çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır” demişti. Özel ise bu sözlere, “El sıkışmak için tek el yetmez, iki el gerekir” şeklinde yanıt vermişti.

“Yumuşama”, atışmaya döndü: El sıkışmak için tek el yetmez

BAHÇELİ’NİN AKP – CHP İTTİFAKI “TEMENNİ”Sİ

AKP ile CHP arasındaki görüşmeler ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tepkisine neden olmuştu.

Devlet Bahçeli, 12 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada, “AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir” demişti.

Bahçeli’den “samimi” AKP – CHP ittifakı temennisi!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise 15 Haziran 2024 tarihinde katıldığı Habertürk canlı yayınında Bahçeli’nin sözlerine, “CHP ile ittifak kurmayacağız. Ne AK Parti AK Parti olmaktan çıkacak, ne CHP CHP olmaktan çıkacak” diyerek yanıt vermişti.

Çelik, Bahçeli’nin temennisini reddetti!

ERDOĞANLA TERS DÜŞEN BAHÇELİ, CUMHUR İTTİFAKI’NA SARILMIŞTI

Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı nedeniyle 15 Haziran 2024 tarihinde yayınladığı mesajda, “Siyasette oluşan yumuşama ikliminin milletimizin tekrar kucaklaşmasına katkı sağladığını memnuniyetle müşahede ediyoruz” demişti.

Devlet Bahçeli ise Erdoğanla ters düşerek, “Bu nedenle ülkemizde anormal hiçbir şey yoktur, hatta normalleşme safsatalarıyla milletimizin sinir uçlarını tahriş edecek gizli gündem teşrifatçılarına ikna olacak ve itibar edecek de olmayacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan ve Bahçeli “yumuşama” konusunda ters düştü!

Bahçeli, 17 Haziran’da yaptığı ikinci açıklamasında ise, “2028’e kadar olan süre içinde Cumhur İttifakı’nın önünde 4 önemli yıl bulunmaktadır” demişti.

Erdoğan’la ters düşen Bahçeli yeniden Cumhur İttifakı’na sarıldı!