ABC Politik

Gündem

İYİ Parti’de dördüncü istifa Aydın’ın yardımcısından!

İYİ Parti’de dördüncü istifa Aydın’ın yardımcısından!
Email :

İstifa eden eski İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ın o dönemdeki yardımcısı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Yetkin Öztürk de istifa etti.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

İYİ Parti’de Ankara Milletvekili Koray Aydın‘ın istifasıyla birlikte hızlanan kurucuların istifalarına yeni bir isim daha eklendi.

Aydın’dan sonra Kurucular Kurulu Üyesi de istifa etti

Ankara Polatlı Kurucu İlçe Başkanı, eski Ankara İl Başkanı, Genel İdare Kurulu Üyesi ve Koray Aydın’ın Teşkilat Başkanı olduğu dönemdeki Yardımcısı Yetkin Öztürk de dün İYİ Parti’den istifa etti.

Yetkin Öztürk de kendisinden önce istifa eden Aydın, Sevinç Çağlayan ve İbrahim Halil Oral gibi 6’lı Masa ve Kurucu Genel Başkan Meral Akşener’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanla yaptığı görüşmenin yer aldığı son 2 yıllık dönemdeki parti politikalarını eleştirdi.

İYİ Parti’de üçüncü “Allah’a ısmarladık”

Yazılı açıklamasını sosyal medya hesabından yayınlayan Yetkin Öztürk, “Millete ve Teşkilata rağmen siyasetin yapıldığı İYİ Parti çatısı altında artık yol yürümem mümkün değil! Polatlı Kurucu İlçe Başkanı olarak göreve başladığım günden bu güne kadar tecrübelerini ve devlet aklını benden esirgemeyen Ankara Milletvekilim Kıymetli Bakanım Sayın Koray Aydın’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“HAYAL KIRIKLIKLARIMA BAŞ BAŞA KALDIĞIM YOLCULUĞUMA SON VERİYORUM”

Öztürk’ün açıklaması şu şekilde:

“Kıymetli Dava Arkadaşlarım;

25 Ekim 2017 tarihinde kurulduğu ilk günden bugüne kadar başarısı için mücadele ettiğim, Milletimizin umutlarını taze tutmak için bünyesinde alın teri döktüğüm, aydınlık geleceğin ve güneşli yarınların teminatı olduğuna inandığım, fakat günün sonunda yalnızca hayal kırıklıklarımla baş başa kaldığım İYİ Parti yolculuğuma bugün son veriyorum.

İYİ Parti çatısı altında sırasıyla;

-Polatlı Kurucu İlçe Başkanlığı (2017-2018)

– Ankara İl Başkanlığı (2018 – 2023)

– Genel İdare Kurulu Üyeliği ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı (2023-2024)

görevlerini icra ettim.

Eğitimden ekonomiye, adaletten demokrasiye, siyasetten güvenliğe her alanda yönetim zafiyeti olduğunu düşündüğüm Ülkem için, zaman mefhumu olmaksızın gece gündüz çalıştım.

Son 2 yıldır izlenen Parti siyasetinde o dönem yanlış olduğunu vurguladığımız ancak son gelişmelerle birlikte okuduğumuzda daha da anlamlandırdığımız! bu kararlarla, teşkilatlarımızdan ve üyelerimizden on binlerce gönül insanı partiyi terk etti, teşkilatlarımız dağıtıldı. Partiye verdiğimiz emekler ziyan oldu.

Ellerimizle kurduğumuz Partide bu gidişata dur demek için canla başla yanlıştan dönülmesi için hep kararlılıkla mücadele ettim ama olmadı.

Millete ve Teşkilata rağmen siyasetin yapıldığı İYİ Parti çatısı altında artık yol yürümem mümkün değil!

Polatlı Kurucu İlçe Başkanı olarak göreve başladığım günden bu güne kadar tecrübelerini ve devlet aklını benden esirgemeyen Ankara Milletvekilim Kıymetli Bakanım Sayın Koray Aydın’a teşekkür ediyorum.

İlçe Başkanlığım ve Ankara İl Başkanlığım döneminde, Genel Merkez Genel İdare Kurulu Üyeliğimde benimle birlikte çileye ve mücadeleye ortak olan, birlikte çalışmaktan onur duyduğum yol ve dava arkadaşlarımın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

7 yıllık bu serüvende siyasi mücadeleme destek vererek attığım her adımda bana güç katan, varlıklarıyla mücadele azmimi güçlendiren eşime, evlatlarıma ve aileme teşekkür ediyorum.

Siyaset arasında güllerle donatılmış bir yol tabii ki beklemiyorum fakat riyakârlıktan da Allah’a sığınıyorum. Allah’a emanet olun.

Türk Milleti’nin yüceliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyeti için mücadele etmeye devam edeceğim.

Saygılarımla.”