ABC Politik

Ekonomi

Şimşek şikayetçi: EYT, muhalefetin iteklemesiyle geçti

Şimşek şikayetçi: EYT, muhalefetin iteklemesiyle geçti
Email :

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Geçen sene seçimden önce muhalefetin popülist iteklemesiyle EYT geçti” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bloomberg HT – Habertürk ortak yayınına katıldı.

Türkiye’nin 2021 yılında girdiği “gri liste”den çıkışına değinen Mehmet Şimşek, oy birliği olmadan alınamayan listeden çıkma kararının oy birliğiyle alınmasıyla övündü.

Şimşek, “Terörizmin finansmanıyla mücadeleyi bir öncelik haline getirdik. Gri listeden Türkiye oybirliğiyle çıkarıldı. Tek bir ülke itiraz etmedi. Komşumuz Yunanistan bile ‘güçlü şekilde sizi destekliyoruz’ dedi. Listeden çıktık ama terörizmin finansmanıyla ilgili güçlü bir şekilde mücadele edeceğiz. MASAK’ın idari kapasitesi geliştirilecek. Yapay zekayı bu noktada devreye alacağız. Başardık, başarmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Özel’den “bayrak asan” Şimşek’e gri liste hatırlatması

EYT ÜZERİNDEN MUHALEFETİ HEDEF ALDI

Mehmet Şimşek, EYT’nin muhalefetin “popülist iteklemesiyle” geçtiğini söyleyerek EYT yüzünden bütçede oluşan dengesizliğin giderilmesiyle uğraşmak zorunda kaldıkları değerlendirmesinde bulundu.

Şimşek, “İkinci dengesizlik bütçe açığıydı. Geçen sene seçimden önce muhalefetin popülist iteklemesiyle EYT geçti. Geçen sene EYT’nin yıllık maliyeti finansman maliyetiyle birlikte 724 milyar TL oldu. Bütçe dengelerinin iyileşmesinde oldukça mesafe kat ettik. Ama kat edeceğimiz yol var. Gelecek sene bütçe açığının milli gelire oranını yüzde 3’ün altına çekeceğiz” dedi.

MUHALEFETİ İKİNCİ KEZ HEDEF ALDI

Mehmet Şimşek, muhalefeti ayrıca “popülist söylem” kullanmakla suçladı. Bu söyleme itibar etmeyeceklerini söyleyen Şimşek şu ifadeleri kullandı:

“İnşaat maliyetlerinde artışın bu sene devamı için bir sebep yok. Geçen sene KDV’yi artırmıştık ama bu sene bir KDV artışı gündemde değil. Muhalefetin popülist söylemi olabilir ama biz bütün dengelere bakıyoruz. Muhalefetin popülist söylemine itibar etmeyeceğiz. Bizim tek bir amacımız var refah artışı ve refah artışının adaletli paylaşımı. Gelecek sene bütçe açısından daha farklı bir noktada olacağız. Kazandığı halde vergi vermekten imtina eden kesimlerle mücadele edeceğiz. Türkiye’nin risk primi geçen yıl 700 civarındaydı bu sene 270 baz puanlara geldi.”

Politikalarını değiştirmeyen Mehmet Şimşek, “normalleşme” için kaygılandı!