ABC Politik

Dünya

“Normalleşme” ve çocuk tacizi provokasyonunun ardından Suriye’de Türk Bayrağı’na saldırı!

“Normalleşme” ve çocuk tacizi provokasyonunun ardından Suriye’de Türk Bayrağı’na saldırı!
Email :

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “katil” dediği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yeniden görüşebileceği yönündeki açıklamalarının ve Kayseri’de yaşanan çocuk tacizi provokasyonunun ardından Suriye’de bir grup provokatör Türk Bayrağı’na saldırdı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı.

AKP iktidarının 19 Şubat 2015 tarihinde ABD ile imzaladığı “Eğit – Donat” mutabakatı ile eğitim ve lojistik destek verdiği Suriyeli muhalif grupların hakimiyetindeki bölgede dün büyük bir provokasyon yaşandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Haziran Cuma günü, geçmişte “katil” dediği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yeniden görüşebileceğini söylemesinin ve önceki gece Kayseri’de yaşanan çocuk tacizi provokasyonunu ardından bir grup provokatör, Türk Bayrağı’na, Türk askerlerine ve Türk TIR’larına saldırdı.

CHP’yi “normalleştiremeyen” Erdoğan, yönünü Esad’a çevirdi!

Askerler, provokatörleri dağıtmak için havaya ateş açtı. Türk askerinin korumasındaki Valilik binasına girmeye çalışan provokatörlerden birisi uyarı atışıyla bacağından vuruldu.

Kayseri’de çocuk tacizi provokasyonu! Özel’den muhalefeti suçlayan Erdoğan’a yanıt

Bölgeden kaynaklar, Türk savaş uçaklarının bölgede alçak uçuş yaptığını bildiriyor. Yüksek mevzilere keskin nişancı birlikler konuşlandırılıyor.

SURİYE GEÇİCİ HÜKÜMETİ’NDEN AÇIKLAMA

Suriye Geçici Hükümeti, yaşanan olayların ardından açıklama yaptı. Açıklamada, “Suriyeli mültecilere yönelik tüm aşırı görüşlü eylemleri kınıyoruz. Türk varlığını hedef alan tüm eylemlerin acilen durmasını istiyoruz” denildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk bayrağına yönelik saldırı üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Tunç, “Sosyal medya platformlarında yayınlanan görüntülerde yer alan Türk Bayrağımıza yönelik saldırılarda bulunulmasıyla ilgili, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Ceza Kanununun 300/1 maddesinde düzenlenen “Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlatılmıştır. Rengini aziz şehitlerimizin kanından alan, şanlı Türk Bayrağımıza yapılan saygısızlık ve çirkin saldırılar asla kabul edilemez” dedi.

 

DIŞİŞLERİ ‘PROVOKASYON’ UYARISI YAPTI

Dışişleri Bakanlığı, yaşanan olayların ardından açıklama yaptı. “Provokasyon” uyarısı yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Zanlısı hakkında devletimizin adli süreçleri işlettiği bir suçun ardından Kayseri’de yaşanan üzücü hadiselerin, sınırlarımızın ötesinde de birtakım provokasyonlara malzeme edilmesi yanlıştır.”