ABC Politik

Gündem

Ayşe Ateş: MHP MYK üyeleriyle örtüşen ifadeler veriyorlar

Ayşe Ateş: MHP MYK üyeleriyle örtüşen ifadeler veriyorlar
Email :

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, “Ülkü Ocakları taraftarlarının yer yer MHP MYK üyelerinin Genel Başkan Yardımcıları’nın söylemleriyle birebir örtüşen ifadeler veriyorlar” dedi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da 30 Aralık 2022 tarihinde sokak ortasında vurularak hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın ilk duruşması devam ediyor.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve davayı birlikte izleyen önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, davanın seyri hakkında açıklama yaptı.

AYŞE ATEŞ: KUMPAS BAŞLARINA GEÇECEK

Ayşe Ateş, davada zaman zaman MHP Genel Başkan yardımcılarının söylemleriyle birebir örtüşen ifadeler verildiği değerlendirmesinde bulundu.

Ateş, “Ülkü Ocakları taraftarlarının yer yer MHP MYK üyelerinin Genel Başkan Yardımcıları’nın söylemleriyle birebir örtüşen ifadeler veriyorlar. Bu kurulan kumpas bunların başlarına geçecek. Devletin adil yüzüyle tanışacaklar. Bir set çekmişler o setin arkasına geçilmesin istiyorlar. Siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar. Ne kadar kumpas kurarsa kursunlar başlarına geçecek” şeklinde konuştu.

“BİRBİRLERİYLE ANLAŞAN BİR YAPI”

Kemal Kılıçdaroğlu ise salonda birbirleriyle anlaşan bir yapıyla karşı karşıya oldukları yorumunu yaptı.

Kılıçdaroğlu, “Adalet arayan mağdur bir kadını dinlediniz. Eşini kaybeden bir anneyi dinlediniz. Mahkeme salonunda sanki olay siyasi değil de adi bir olaymış gibi algı yaratılıyor. Cinayet siyasi bir olaydır. Rahmetli akademisyen ve siyasidir. Adi bir olayla katledilmedi siyasi olayla katledildi. Salonda birbirleriyle anlaşan bir yapıyla neleri konuşacaklarını anlaşan yapıyla karşı karşıyayız. Adalet gerçekleşene kadar mücadelemiz devam edecek. Bu dava kim vurduya giderse ülke kaybeder. Ayşe Ateş’in davası 83 milyonun davasıdır. Bu dava adalet davasıdır” dedi.

Doğukan Çep’in hedefi olması hakkındaki soruyu yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Adaleti savunduğum için. Bunu hazmedemiyor.  Nasıl olsa bu siyasi davadır. Cinayeti işleriz büyüklerimiz gelir bu olayı kapatır diye düşünüyorlardı. Ama baktılar ki karşılarında ‘Bay Kemal’ var. Adaleti savunmazsak insanlığı yok etmiş oluruz. Onların feriştahı gelse bu davayı takip edeceğiz” dedi.