ABC Politik

Gündem

Ensest skandalında MEB, topu Kültür Bakanlığı’na mı attı?

Ensest skandalında MEB, topu Kültür Bakanlığı’na mı attı?
Email :

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), pedofili ve ensest ifadeler içeren “Onlar Ermiş Muradına” isimli masal kitabının kendi denetimi altında olmadığını açıkladı. Bu açıklama akıllara MEB’in, kitaba sertifika veren Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı mı işaret ettiği sorusunu getirdi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

“Onlar Ermiş Muradına” isimli masal kitabında pedofili ve ensest içerikli ifadelerin yer alması tepki çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) Basın Müşavirliği, sosyal medyada MEB’e yönelen eleştiriler üzerine yaptığı açıklamada, söz konusu kitabın ders kitabı ya da yardımcı kaynak olmadığı için MEB’in denetimi altında olmadığı ifade edildi.

MEB’İN sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün sosyal medya ve internet sitelerinde yer alan ‘Onlar Ermiş Muradına’ adlı masal kitabı üzerinden Bakanlığımıza yönelik ortaya atılan iddialara ilişkin bir bilgilendirme yapılması ihtiyacı duyulmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Bakanlığımız sadece Bakanlığımız bünyesindeki ders kitaplarının onay sürecini yürütmektedir. Söz konusu içerik, ders kitabı veya yardımcı kaynak değildir; ‘hikâye kitabı’ kategorisindedir. Hikâye, roman, deneme gibi kültür yayınlarına ilişkin eserlerin onay süreçleri Bakanlığımız denetimi altında değildir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

KÜLTÜR BAKANLIĞI SERTİFİKA VERMİŞ

Karatay Akademi Yayınları tarafından yayınlanan kitabın künyesinde Editör olarak H. Erol Yıldız, Yayın Koordinatörü olarak ise M. Kemal Avcıoğlu isimleri yer alıyor.

Kitaba, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “17120” sertifika numarası verilmiş.

MEB’in denetim yetkisinin kendisinde olmadığı yönündeki açıklaması, kitabın yayınlanmasının sorumluğu konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı mı işaret ettiği sorusunu akla getirdi.