ABC Politik

Gündem

Öğretmenler, ÖMK’ya karşı ‘eğitim nöbeti’nde!

Öğretmenler, ÖMK’ya karşı ‘eğitim nöbeti’nde!
Email :

ÖMK’nın TBMM gündemine gelmesi üzerine Eğitim Sen ve Eğitim İş, Ankara’da eğitim nöbeti başlattı.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu protesto etmek isteyen öğretmenler dün Ankara’da eylem düzenledi. Ankara Valiliği’nin yasak kararına rağmen Eğitim İş, Milli Egemenlik Parkı’nda, Eğitim Sen ise Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplandı.

Polis, öğretmenlerin ‘eğitim nöbeti’ne sert müdahalede bulundu. Polisin kurduğu barikat gün boyunca Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan Eğitimn-Sen’in önünde kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi yapan Eğitim Sen’li öğretmenleri havanın kararması da yıldırmadı. Direnişlerine devam eden öğretmenlere polis gaz sıktı. TBMM’ye yürümek isteyen Eğitim Sen’li öğretmenlerin önü Kızılay’da polis tarafından kesildi. 11 öğretmen gözaltına alındı.

ÖĞRETMENLER ‘EYLEM NÖBETİ’NDE

Eğitim-Sen, TBMM Çankaya kapısı yanında bulunan Meclis Parkı’nda bütün müdahalelere rağmen eylemlerine devam etti.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, eylemlerle ilgili son durumu aktardı. Irmak, “Aslında öncesinde üç arkadaşımız gözaltına alındı. Önce bizden gizlediler. Daha sonra bu üç arkadaşımızın gözaltında olduğu bilgisi geldi. Ardından da saat 10:30 civarında bize yönelik gözaltı süreci başlatıldı.” diye konuştu.

Irmak şöyle devam etti:

“Aslında gün boyunca bizim yapmak istediğimiz bir 10 dakika gelip içerideki genel kurula mesaj vermekti. Ancak dün polis ve arkasındaki amirler bizi orada gün boyu tutarak oyalayarak ‘Sizi şimdi yürüteceğiz, biraz sonra izin vereceğiz’ diyerek bizi 10:30’a kadar orada bekletip hepimizin tanık olduğu polis müdahalesi geldi. Müdahalede birçok arkadaşımız gözaltına alındı, darp edildi, biber gazı sıkıldı.

‘DEVLETİN GERÇEK YÜZÜYLE BİR KEZ DAHA KARŞILAŞTIK’

Devletin gerçek yüzüyle dün bir kez daha karşılaştık. Fakat bu bizim için bir yılgınlık geri adım atma meselesi değil. Burada eğitim nöbetinin sekizinci gününde buradayız. Buradan Meclis’e taleplerimizi iletmeye, önerilerimizi söyleyemeye, itirazlarımızı onlara ulaştırmaya devam edeceğiz.”