ABC Politik

Gündem

Doğan Kalafat hayatını kaybetti

Doğan Kalafat hayatını kaybetti
Email :

Eski Kandilli Rasathanesi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat hayatını kaybetti. Doğan Kalafat yarın toprağa verilecek.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Eski Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat hayatını kaybetti.

Boğaziçi Üniversitesi’nin sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan paylaşımda, “Türkiye’nin önde gelen deprem bilimcilerinden, Kandilli Rasathanesi’nin kıymetli hocası Doç. Dr. Doğan Kalafat’ı kaybettik. Boğaziçi Üniversitesi’ne, tüm sevenlerine ve akademi camiasına başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi.

Boğaziçi Üniversitesi’nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 12 Temmuz 2024 Cuma saat 10:30’da Kandilli Kampüsü’nde yer alan Fatin Gökmen Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek törenle uğurlanacak olan Doç. Dr. Doğan Kalafat’ın cenazesi İstanbul Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

 

KANDİLLİ RASATHANESİ: YERİ DOLDURULAMAZ

Kandilli Rasathanesi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da Doğan Kalafat’ın “yeri dolduralamaz” olduğu belirtildi.

Rasathane’nin paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün yeri doldurulmaz isimlerinden Doç. Dr. Doğan Kalafat arkadaşımızı kaybetmenin derin acısı ve hüznü içindeyiz.

Ülkemiz deprem izleme ağının sürdürülmesi ve geliştirilmesi konusunda yerbilimlerine büyük emek ve katkıları bulunan, uzun yıllar boyunca Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürlük görevini yürüten Doğan hocamız fedakarlığı, çalışkanlığı ve güleryüzü ile daima  anılarımızda yaşamaya devam edecek.“