ABC Politik

Ekonomi

İBB ile İstanbul Barosu arasında “adli yardım” anlaşması

İBB ile İstanbul Barosu arasında “adli yardım” anlaşması
Email :

İstanbul Barosu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında adli yardımda görev alan avukatların alacaklarının karşılanması için protokol imzalanacak.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

İktidarın ekonomi politikalarının halkın geçimini zorlaştırmasıyla birlikte adalet hizmetine erişimde de önemli sorunlar oluştu.

İstanbul Barosu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) arasında, adli yardımda görev alan avukatların alacaklarının giderilmesi amacıyla bir protokol imzalanacak.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“İBB olarak Adli Yardımda görev alan avukatların beklemekte olan vekalet ücreti alacaklarının karşılanabilmesi amacı ile İstanbul Barosu ile protokol yapacağız. Adli yardım hak arama özgürlügünün önündeki engellerin kaldırılmasında ve yoksul bireylerin, siddete maruz kalmış kadın ve çocukların adalete erişimleri açısından önemli bir mekanizmadir.“

FİLİZ SARAÇ: SON DERECE DEĞERLİ

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç ise protokolün, adli yardım sisteminin sürdürülebilirliği açısından son derece değerli olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Ekrem İmamoğlu’nun paylaşımını alıntılayan Filiz Saraç şunları söyledi:

“İstanbul’daki yoksul yurttaşların, şiddete uğrayan kadın ve çocukların adalete erişiminin güvencesi olan Adli Yardım sisteminin sürdürülebilirliği açısından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle İstanbul Barosu arasında yapılacak protokol son derece değerlidir. Başta İBB Başkanı Sn. @ekrem_imamoglu, İBB Meclis Üyeleri ve meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”