ABC Politik

Gündem

“Susma kararı” alan Özcan, Kılıçdaroğlu’nu niye hedef aldı?

“Susma kararı” alan Özcan, Kılıçdaroğlu’nu niye hedef aldı?
Email :

Önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, “Tanrı mısın, tarikat lideri mi?” diye soran ve CHP’nin yetkili kurullarının bu açıklamalarını gündeme aldığı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Değer verdiğim bazı büyüklerimin önerileri doğrultusunda, baba evi olarak gördüğüm partimin tartışmalardan zarar görmemesi için susma kararı aldım!” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın önceki Dönem CHP Genel Başkanı ve 2023 Genel Seçimi’nde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açıklamaları gündemdeki yerini koruyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun cevabının ardından CHP Sözcüsü Deniz Yücel’in de parti yetkili kurullarının gündeme alacağını söylediği açıklamalar hakkında Tanju Özcan’dan yeni bir açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu, Özcan’a yanıt verdi! Yetkili kurullar gündeme aldı

Özcan, “değer verdiği bazı büyüklerinin önerileri doğrultusunda” CHP’nin zarar görmemesi için susma kararı aldığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özcan, “Dünkü tweetlerimin Türkiye’de ki ekonomik sorunları gölgelemek ve gündem değiştirmek için birileri tarafından kasıtlı olarak kullanıldığını gördüm. Değer verdiğim bazı büyüklerimin önerileri doğrultusunda, baba evi olarak gördüğüm partimin tartışmalardan zarar görmemesi için susma kararı aldım!” ifadelerini kullandı.

 

KILIÇDAROĞLU’NA KOLTUK FIRLATTI, İHRAÇ EDİLDİ

Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Turu’nu kaybedince CHP’de Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığı sorgulanmaya başlandı. 29 Mayıs 2023 sabahı, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı olarak giren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın; “Değişmeyen tek şey değişimdir” mesajı vermişti.

 

Ekrem İmamoğlu’nun bu çıkışının ardından CHP içerisinde “değişim” tartışmaları başlamıştı.

Tartışmalar sürerken Tanju Özcan da 3 Temmuz 2023 tarihinde Bolu’dan CHP Genel Merkezi’ne “Değişim ve Adalet Yürüyüşü” adıyla bir yürüyüş başlatmıştı. Özcan’ın yürüyüşü 13 Temmuz 2023 tarihinde sona ermişti. Tanju Özcan, Genel Merkez’in önünde konuşma yaptığı otobüsün üzerinden, “Şimdi in o koltuktan, al bu koltuğu git evinde otur” diyerek aşağı doğru koltuk fırlatmıştı.

 

 

 

CHP Yüksek Disiplin Kurulu ise 26 Temmuz 2023 tarihinde Özcan’ı ihraç etmişti. Tanju Özcan da bu karar üzerine Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren bir paylaşım yapmıştı.

Özcan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Başarısız Bay Kemal @kilicdarogluk, 12 seçim kaybetti ama anahtar liste ile kendi seçtirttiği YDK’ya beni partiden ihraç ettirtti.

Karar, emin olun sadece CHP’nin Atatürkçü gömleği çıkartmasını isteyen Sorosçuları, 10 Aralıkçıları, Badem bıyıklıları ve HDP’li terör sevicileri ziyadesiyle mutlu etmiştir.

Bay Kemal, Atatürkçü kimseyi partide bırakmamakta kararlı. Vatansever olmayan, koltuk sevdalısı herkese hayırlı olsun.

Ben Atatürkçü ve Türk Milliyetçisi çizgimden taviz vermeden yoluma devam edeceğim.

Sorosçulara, Fetöcülere, 10 Aralıkçılara teslim olan CHP yönetimince atılmak beni küçültmez. Bu mevcut yönetimden de başka bir şey beklemiyordum.

Bugün beni ihraç ettiler, yarın sırada Atatürkçü kalmaya kararlı olan diğerleri…

Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, ve kurucu değerlerimiz…”

 

“DEĞİŞİMCİLER” KONGRE’Yİ KAZANDI

CHP’de “değişim” tartışmalarının fitilini ateşleyen Ekrem İmamoğlu ise, 4 Temmuz 2023 tarihinde “İktidar İçin Değişim” adlı “manifestosu”nu kamuoyuyla paylaşmak ve halkın fikirlerini almak amacıyla bir internet sitesi açmıştı.

Dönemin CHP Grup Başkanı Özgür Özel ise, 15 Eylül 2023’te “Parti içi iktidarı kazanmak için değil, CHP’yi, Atatürk’ün partisini iktidar yapabilmek için CHP Genel Başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum” diyerek CHP 38. Olağan Kurultayı’nda aday oldu.

Özgür Özel aynı gün, “Değişimin Yüzyılı, Yüzyılın Değişimi” başlıklı bildirisini yayınladı.

Özgür Özel, 5 Kasım 2023 tarihli oylamada Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bırakarak CHP Genel Başkanı oldu.

ÖZCAN, “BABA EVİ”NE DÖNDÜ

Özel, 13 Kasım 2023 tarihinde Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yurttaşlarla buluştu. Özel burada, “İyi olsun diye başka yerlere oy verenlerin artık ağızları yandıysa, artık bir şeyler değişsin istiyorlarsa, ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı, hepsini Cumhuriyet Halk Partisi’ne yani baba evine davet ediyorum. Baba evinin kapıları açık” diyerek CHP’ye katılım çağrısı yapmıştı.

Özgür Özel başkanlığında 27 Kasım 2023 tarihinde toplanan MYK’nın gündem maddelerinden biri de Tanju Özcan’ın yeniden CHP’ye geri dönmesiydi. MYK’nın önerisi PM tarafından kabul edilmiş ve Özcan, yeniden CHP üyesi olmuştu.

Kararı sevinçle karşılayan Tanju Özcan, istemeden kırdığı ve üzdüğü partililerden özür dilemişti.

Özcan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Biraz önce ‘Baba Evine’ dönüş talebim ile ilgili konunun bugün CHP MYK’sı ve Parti Meclisi’nin gündemine geleceğini memnuniyetle öğrendim. Yaşanan bu süreçte başarı odaklı bir siyasetçi olarak, paylaşımlarım ve söylemlerim sebebiyle istemeden kırdığım ve üzdüğüm partililerimizden helallik istiyorum.

Bundan sonra partimizin yerelde ve genelde başarısı için daha çok çalışacağım… Her şey çok daha güzel olacak.”