ABC Politik

Gündem

Bahçeli’den 6’lı Masa’ya “FETÖ” suçlaması: Merhametimiz olmayacaktır

Bahçeli’den 6’lı Masa’ya “FETÖ” suçlaması: Merhametimiz olmayacaktır
Email :

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023 Genel Seçimleri öncesi kurulan 6’lı Masa’daki partileri, “FETÖ’nün devlet ve toplum hayatına son bir hamleyle nüfuz ederek, bununla birlikte uyuyan hücrelerini günbegün harekete geçirerek bir kumpas döngüsü yaratmak”la suçladı. Devlet Bahçeli, “Yalan ve iftiralarını seriye bağlayan alçaklar koalisyonuna en küçük merhamet ve müsamahamız olmayacaktır” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi’nin yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Devlet Bahçeli, MHP’nin internet sitesinde yayınlanan açıklamasında, 2023 Genel Seçimleri öncesi kurulan ve CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi(SP), Demokrat Parti(DP), Gelecek Partisi ve Demokrasi ve Atılım(DEVA) Partisi’nden oluşan 6’lı Masa’yı hedef aldı.

Bahçeli, seçimlerin kaybedilmesinin ardından resmen dağılan ve aralarında herhangi bir işbirliği yaşanmayan 6’lı Masa’yı “FETÖ’nün uyuyan hücrelerini harekete geçirmek”le suçladı.

Devlet Bahçeli konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Dünün altılı masa partileri; bugünün uzaktan kumanda edilen, iradeleri rehin alınan partilerine tam manasıyla dümen kırmışlardır.

Bu kimliksiz siyasi zihniyetlerin ziyan ve zillet içinde olmaları şöyle dursun, kademe kademe gerçekleşen rota değişiklikleri esasen Türkiye’nin 15 Temmuz sonrası elde ettiği demokratik kazanımların rafa kaldırılmasına yönelik olup çok ciddi tehlikeler içermektedir.

15 Temmuz’un sekizinci yıldönümünde, FETÖ’nün devlet ve toplum hayatına son bir hamleyle nüfuz ederek, bununla birlikte uyuyan hücrelerini günbegün harekete geçirerek bir kumpas döngüsü yaratmak, iç barış ve huzur ortamını bozmak, güvensizlik aşılamak ve milli güvenliğimizde hasar oluşturmak amacıyla fırsat kolladığı, buna çanak tutanların daha görünür hale geldikleri anlaşılmaktadır.”

“NİHAİ HESAPLAŞMA KAÇINILMAZ OLACAKTIR”

Bahçeli, açıklamasının devamında, “nihai hesaplaşmanın kaçınılmaz olacağı” değerlendirmesinde bulunup merhamet göstermeyeceklerini söyledi.

Devlet Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

“Bugünlerde 15 Temmuz’un intikamını almak amacıyla faaliyete geçen örgütlü ve organize casus şebekesine, kripto damarına, gizli saklı hesap yapan işbirlikçilerine cesaretle ve dirayetle karşı koyulacak, ezcümle nihai hesaplaşma kaçınılmaz olacaktır.

Etrafımızı saran, sinir uçlarımıza basan, tahrik ve karalama kampanyalarına hız katan, yalan ve iftiralarını seriye bağlayan alçaklar koalisyonuna en küçük merhamet ve müsamahamız olmayacaktır.”

SEÇİMDEN SONRA DAĞILDI

6’lı Masa’da dönemin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 3 Mart 2023 tarihinde dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkarak Masa’dan ayrılıp 6 Mart 2023 tarihinde geri dönmesi, Masa’nın bütünlüğü ve inandırıcılığı konusunda tartışmaların yaşanmasına neden olmuştu.

Hem Cumhurbaşkanlığı hem de TBMM seçiminin kaybedilmesinin ardından bileşen partiler tarafından yapılan çeşitli açıklamalarla 6’lı Masa’nın sona erdiği belirtilmişti.

Milletvekili Seçimleri’nde CHP listelerinden girerek seçilme hakkı kazanan 14 DEVA Parti’li, 10 Gelecek Parti’li, 10 SP’li, 3 DP’li, 1 de İYİ Parti’li milletvekili CHP’den ayrılarak partilerine döndü.

Gelecek Partisi milletvekilleri, TBMM’de SP bünyesine katılarak 6 Temmuz 2023 tarihinde “Saadet – Gelecek Ortak Grubu”nu oluşturdular.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nden bugüne kadar, 6’lı Masa’nın en büyük 2 partisi olan CHP ve İYİ Parti’de Genel Başkan ve yönetim değişikliği olurken üçüncü büyük parti olan SP’de ise ikinci bir adayın çıkmasının ardından Olağanüstü Kongre iptal edildi.

CHP’DE “DEĞİŞİM”

Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Turu’nu kaybedince CHP’de Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığı sorgulanmaya başlandı. 29 Mayıs 2023 sabahı, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı olarak giren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın; “Değişmeyen tek şey değişimdir” mesajı vermişti.

Ekrem İmamoğlu’nun bu çıkışının ardından CHP içerisinde “değişim” tartışmaları başlamıştı. Ekrem İmamoğlu, 4 Temmuz 2023 tarihinde “İktidar İçin Değişim” adlı “manifestosu”nu kamuoyuyla paylaşmak ve halkın fikirlerini almak amacıyla bir internet sitesi açmıştı.

Dönemin CHP Grup Başkanı Özgür Özel ise, 15 Eylül 2023’te “Parti içi iktidarı kazanmak için değil, CHP’yi, Atatürk’ün partisini iktidar yapabilmek için CHP Genel Başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum” diyerek CHP 38. Olağan Kurultayı’nda aday oldu.

Özgür Özel aynı gün, “Değişimin Yüzyılı, Yüzyılın Değişimi” başlıklı bildirisini yayınladı.

Özgür Özel, 5 Kasım 2023 tarihli oylamada Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bırakarak CHP Genel Başkanı oldu.

İYİ PARTİ’DE YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ VE 6’LI MASA İSTİFALARI

İYİ Parti, “Hür ve müstakil” adını verdikleri politikayla girdikleri 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nden başarısızlıkla ayrıldı.

Seçim sonuçlarının ardından Kurucu Genel Başkan Meral Akşener’in liderliği sorgulanmaya başlandı. Bunun üzerine Meral Akşener, Parti’yi olağanüstü kongreye taşıdı ve aday olmadı.

İYİ Parti’de fotoğraf krizini başlatan Uz’a ihraç talebi!

Ankara’da 27 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşen 5. Olağanüstü Kurultay’da dönemin TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, dönemin Grup Başkanı Müsavat Dervişoğlu, dönemin Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz, Genel Başkanlık’a aday olmuştu. 3 tur süren seçimi Müsavat Dervişoğlu kazanarak Genel Başkan oldu.

Meral Akşener’in 5 Haziran 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşme ise Parti içerisinde büyük tepkiyle karşılandı. Görüşmenin içeriğinini açıklanmaması tepkileri daha da büyüttü.

Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın 27 Haziran 2024’te istifasının ardından Kurucular Kurulu Üyesi Sevinç Çağlayan, İbrahim Halil Oral, Koray Aydın’ın Teşkilat Başkanlığı dönemindeki yardımcısı Yetkin Öztürk ve Ankara Çanyaka İlçe Başkanı Doğukan Kozan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim 6’lı Masa döneminde uygulanan stratejiyi ve Meral Akşener’in Recep Tayyip Erdoğanla yaptığı görüşmenin içeriğinin açıklanmamasını eleştirerek istifa etti.

İYİ Parti’de 5’inci istifa “Geleceğe Mektup” ile geldi

SP’DE İKİNCİ ADAY ÇIKINCA OLAĞANÜSTÜ KONGRE İPTAL EDİLDİ

SP, 30 Haziran 2024 tarihinde 3. Olağanüstü Kongre’nin düzenleneceğini duyurdu.

Kongre’de aday olmayacağını söyleyen Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, 24 Haziran 2024 Pazartesi günü yaptığı açıklamada Genel Başkanlık için Mahmut Arıkan isminin ön plana çıktığını duyurdu.

2024 Yerel Seçimleri’nde SP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da olan İstanbul Milletvekili Birol Aydın da aynı gün Genel Başkanlık’a adaylığını açıkladı.

Bu gelişmenin ardından Temel Karamollaoğlu, 26 Haziran 2024 Çarşamba günü yaptığı yazılı açıklamada “görülen lüzum üzerine”, olağanüstü kongrenin olağan kongre tarihte yapılmasının uygun görüldüğünü açıkladı.

Olağanüstü Kongre’de iki aday çıkan Saadet, “olağan” takvime döndü!