ABC Politik

Ekonomi

Pazarda çalışan 6. sınıf öğrencisi: Yaşıtlarım top oynuyor, ben evime ekmek parası götürüyorum

Pazarda çalışan 6. sınıf öğrencisi: Yaşıtlarım top oynuyor, ben evime ekmek parası götürüyorum
Email :

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın ziyaret ettiği semt pazarında çalışan 6. sınıf öğrencisi bir çocuk, “ Benim yaşımdaki çocuklar şimdi mahallede top oynuyor ama ben burada evime ekmek parası götürüyorum. Gerçekten ekonomi çok bozuk” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, dün İstanbul’un Bahçelievler ilçesindeki Yenibosna Semt Pazarı’nı ziyaret etti.

Pazarda gezen Erkan Baş, bir esnafa esnafa seslenerek, “Maşallah yahu! Okullar tatile girdi bütün çocukları pazara toplamışsınız. Bırakın oynasın çocuklar yahu!” dedi.

Tezgahta bulunan bir çocuk ise, “Röportaj yapabilir miyim?” diye sordu. Bunun üzerine Baş, çocuğun yanına gitti.

Tezgahtaki çocuk işçi, “Ağabey vallahi yani, şimdi ekonomi çok bozuk. Benim yaşımdaki çocuklar şimdi mahallede top oynuyorlar. Yani, misket oynuyorlar. Yani Ağabey benim 4-5 günüm pazarda geçiyor yani. Benim yaşımdaki çocuklar şimdi mahallede top oynuyor ama ben burada evime ekmek parası götürüyorum. Gerçekten ekonomi çok bozuk. Yani ne diyeceğimi bilemiyorum” şeklinde konuştu.

Erkan Baş’ın “Kaçıncı sınıfa gidiyorsun?” sorusuna yanıt veren çocuk, “6. sınıfa gidiyorum” diye yanıt verdi. Baş bunun üzerine, “Sen bile ekonominin ne halde olduğunu anladın” dedi. Çocuk sözlerine, “Vallahi Ağabey, asgari ücret yazıyordu az önce kağıtta 17 bin 2 lira. 2 lirasını cebine atmazsın, köşede biriktiriyorsun. Bundan sonra da Ağabey yani, pazardaki şeylerin işi zor yani, pazar kolay iş değil Ağabey” diyerek devam etti.