ABC Politik

Spor

Galatasaray genç stoperini kendini eleyen takıma kiraladı

Galatasaray genç stoperini kendini eleyen takıma kiraladı
Email :

Galatasaray, 23 yaşındaki Danimarkalı Stoper Mathias Ross Jensen’i, geçen sene kendilerini Avrupa Ligi’nden eleyen Çekya takımı Sparta Prag’a satın alma opsiyonuyla kiraladı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Yeni sezon öncesi kadro yapılanması içerisinde olan Galatasaray’da Danimarkalı 23 yaşındaki Stoper Mathias Ross Jansen, Çekya takımı Sparta Prag’a kiralandı.

Sarı kırmızılılardan yapılan açıklamada transfer işlemiyle ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

“Profesyonel futbolcumuz Mathias Ross Jensen’in 2024-2025 sezonu için şarta bağlı satın alma opsiyonlu geçici transferi konusunda AC Sparta Praha Fotbal A.S. ile anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre, satın alma opsiyonunun gerçekleşmesi durumunda AC Sparta Praha Fotbal A.S. kulübümüze kesin transfer bedeli olarak 1.200.000 euro ödeyecektir. İlaveten anlaşmada 300.000 euro tutarında şarta bağlı bonus yer almaktadır.”

 

GEÇEN SEZON AVRUPA LİGİ’NDEN ELEMİŞTİ

Galatasaray, geçen sezon Avrupa Ligi’nde grup aşamasını geçtikten sonra Play-Off Turu’nda Sparta Prag ile karşı karşıya gelmişti.

Sarı kırmızılılar, kendi evinde 15 Şubat 2024 tarihinde çıktığı ilk karşılaşmayı Kerem Demirbay, Dries Mertens ve uzatmalarda Mauro Icardi’nin attığı gollerle 3-2 kazanmıştı. Çek ekibinin gollerini ise Angelo Preciado ve Jan Kuchta kaydetmişti.

Deplasmandaki maçta ise Çekya takımı üstün bir performans kaydederek sahadan 4-1 galip ayrılmıştı. Çek takımında ilk maçta olduğu gibi Angelo Preciado ve Jan Kuchta birer gol kaydederken ayrıca Indrit Tuci ve Lukas Haraslin de Galatasaray ağlarını sarmıştı. Aslan’ın tek golünü ise Abdülkerim Bardakcı kaydetmişti.

Bu sonuçla Sparta Prag, Galatasaray’ı elemişti.