ABC Politik

Spor

3 büyükler seçim öncesi Yardımcı’yı işaret etti

3 büyükler seçim öncesi Yardımcı’yı işaret etti
Email :

3 büyüklerin başkanları, UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı’nın TFF Başkan Adaylığı’ndan çekilirken yaptığı açıklamayı hatırlatarak eleştirilerde bulundu. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Servet Bey’in çekilmesi olayı kaotik bir hale getirdi” derken Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise, “Kendi yönetim kurulu üyesi Servet Yardımcı’nın çekilme açıklaması UEFA’yı hiç ilgilendirmez mi?” dedi. Beşiktaş Başkanı Hasan Arat da, “UEFA İcra Kurulu Üyesi’nin seçimden çekilmesini çok ciddiye alın bir kere.” ifadelerini kullandı.

3 büyükler olarak bilinen Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş başkanları, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu hakkında yaptıkları açıklamalarda, UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı’nın adaylıktan çekilmesini eleştirdi.

4 büyüklerden Mehmet Büyükekşi’ye destek yok!

ÖZBEK: KAOTİK BİR HALE GETİRDİ

BEIN Sports’a açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Galatasaray Spor Kulübü olarak, Büyükekşi yönetiminin devam etmemesini isteyen kulüplerden biriydik. Bugün seçim olacak. Seçim için geldik. İki aday var. Servet Bey’in çekilmesi olayı kaotik bir hale getirdi. Dolayısıyla bizim Galatasaray Spor Kulübü olarak, Büyükekşi yönetiminin devam etmemesini isteyen kulüplerden biriydik” dedi.

KOÇ: UEFA’YI HİÇ İLGİLENDİRMEZ Mİ?

Habertürk TV’ye konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da, “Servet Bey açıklamasında ne dedi? Şantaj, iftira, tehdit dedi. Mevcut düzen kim tehdidi yapan kim? Bizi haksız yere Türklüğün simgesi olan bir Bozkurt hareketinden dolayı turnuvanın en kritik noktasında oyuncumuza ceza veren UEFA, bu seçim sürecinde yaşananları bilse nasıl davranır? Veya kendi yönetim kurulu üyesi Servet Yardımcı’nın çekilme açıklaması UEFA’yı hiç ilgilendirmez mi?” şeklinde konuştu.

ARAT: CİDDİYE ALIN

Sözcü TV’ye konuşan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ise şu ifadeleri kullandı:

“Biz çok adaylı seçim istiyorduk. Bu seçim sonrasında kurulların çok hassas ve dürüst davranmalarını istiyoruz. Artık üzerlerindeki formaları çıkarmalarını istiyoruz. Sadece Türkiye için çalışmalarını istiyoruz. Umarız bu sıkıntılardan bir ders alınır ve fazla müdahale edilmez. UEFA İcra Kurulu Üyesi’nin seçimden çekilmesini çok ciddiye alın bir kere. Bu dünya nezdinde önemli bir olaydır. Vurup kırmanın bir faydası yoktur. Eğer sandık varsa oraya oy atılıyorsa o sandıktan çıkacak sonuca da saygı göstermek lazım” ifadelerini kullandı.

YARDIMCI, “KUMPAS” DEMİŞTİ

Servet Yardımcı, 11 Temmuz’da “kumpasa maruz kaldığını” belirterek TFF Başkan Adaylığı’ndan çekildiğini açıklamıştı.

Servet Yardımcı, “TFF başkanlığına adaylığımı açıklamamın ardından, malum kirli yapı tarafından mevcut sistemin devam edebilmesi adına başlatılan kumpas, Rizeli Yardımcı ailesinin ve benimle birlikte yola çıkan insanların geçmişiyle ve ahlâkıyla asla bağdaşmayacak şekilde, yalanlarla, iftiralarla, kumpaslarla, şahsımı, ailemi, onurumu, haysiyetimi, itibarımı, hedef almaktadır” ifadelerini kullanmıştı.

Yardımcı “operasyon”, Uyanık “futbol dışı aktörler” dedi: Adaylıktan çekildier