ABC Politik

Spor

Erdoğan’a “Dünya Lideri” forması veren Hacıosmanoğlu yeni TFF Başkanı! Kılıçdaroğlu, Saray’ı işaret etti

Erdoğan’a “Dünya Lideri” forması veren Hacıosmanoğlu yeni TFF Başkanı! Kılıçdaroğlu, Saray’ı işaret etti
Email :

Seçim tarihini Euro 2024’te alınacak başarıya göre belirlemekle eleştirilen mevcut Başkan Mehmet Büyükekşi’nin 129 oy aldığı TFF Başkanlık Seçimi’ni 134 oy alan İbrahim Hacıosmanoğlu kazandı. İbrahim Hacıosmanoğlu, “Ben bir şey kazanmadım. Türk futbolu kazandı” dedi. Hacıosmanoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Dünya Lideri” yazılı Trabzonspor forması hediye etmişti. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Saray’ın gölgesi futboldan kalkmadı” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yeni başkanı ve yönetim kurulunu seçti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Genel Kurulu’nda İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre TFF’nin yeni başkanı seçildi. Büyükekşi dönemi sona erdi. Seçilen Hacıosmanoğlu 2027’ye kadar görev yapacak. TFF başkanlık seçimi sonucunu açıklayan divan başkanı Mehmet Baykan, “134 oy İbrahim Hacıosmanoğlu, 129 oy Mehmet Büyükekşi. Bir sandığa itiraz var, onu değerlendiriyoruz” dedi.

‘BİZE BİR ADIM GELENE ON ADIM GELECEĞİZ’

Sonuçlar sonrası Hacıosmanoğlu’ndan ilk açıklama geldi. “Bize bir adım gelene on adım geleceğiz” diyen Hacıosmanoğlu şöyle konuştu: “Cenab-ı Allah bize bu teveccühü gösteren insanlara mahçup etmesin. İlk önce kardeşliği yayacağız. Bize bir adım gelene on adım geleceğiz. Oldu bittiye getirmeyeceğiz. Amatör kulüpleri, lig temsilcileriyle oturacağız, sorunları masaya koyacağız. Futbolun sorunlarını futbolun aileleriyle beraber çözeceğiz. Ben bir şey kazanmadım. Türk futbolu kazandı.”

BÜYÜKEKŞİ YÖNETİMİNE EURO 2024 ELEŞTİRİSİ YAPILMIŞTI

Mehmet Büyükekşi’nin başkanlığında toplanan TFF Yönetim Kurulu, 5 Mayıs’ta yaptığı açıklamada Başkanlık Seçimi’nin 18 Temmuz tarihinde yapılacağını açıklamıştı.

Bu kararın ardından Mehmet Büyükekşi ve yönetimine Euro 2024’te A Milli Takım’ın kazanabileceği potansiyel başarıyı kendisine mâl ederek başkanlığını sürdürmek istediği eleştirileri yöneltilmişti.

Türkiye, Hollanda’ya 2-1 yenilere Euro 2024’e Çeyrek Final’de elenmişti.

TÜRK FUTBOLU NEYİ KAZANDI?

 

Yeni TFF Başkanı hakemleri statta rehin aldırtan ve ‘kadınları aşağılamak’tan yargılanan eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. Peki bugünkü açıklamasında “Eski sayfaların hepsini kapattık” diyen İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir?

TFF Başkanlığı’na seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu 1966 yılında Trabzon’un Of ilçesinin Hayrat beldesinde doğdu. Uzun yıllar ticaret ile uğraştı.

2005-2007 yılları arası Trabzonspor Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2008’de dönemin Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak’ın istifa edip seçim kararı alması üzerine seçimlerde aday oldu, fakat diğer başkan adayı Sadri Şener seçimleri kazandı ve seçilemedi.

27 Şubat 2012 tarihinde yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerine adaylığını koydu, fakat seçilemedi.

26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan seçimlerde kullanılan yaklaşık 4500 oyun 1571’ini alarak Trabzonspor’un 15. başkanı seçildi.

İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor döneminin ardından futboldan uzak kaldı. Hacıosmanoğlu, TFF seçimlerinde ise adaylığını koyarak Mehmet Büyükekşi’yi yendi ve başkanlık koltuğuna oturdu.

HAKEMLERİ STATTA REHİN ALDIRTMIŞTI

Hacıosmanoğlu Trabzonspor Başkanı’yken Avni Aker Stadı’nda hakemleri saatlerce rehin aldırtmıştı. ‘Rehine krizi’ AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesiyle çözülmüştü.

28 Ekim 2015’te 2-2 biten Trabzonspor-Gaziantepspor maçının ardından hakem Çağatay Şahan ve ekibi, maçtaki kararlarından ötürü stadda rehin alındı. Hakem odasının çıkışı tutuldu. Saatler ancak 03:47’yi gösterirken koridorlar boşaltıldı. Hakemler, çevik kuvvet eşliğinde polis minibüsüne bindirilerek stadyumdan çıkarıldı.

‘BENİ ARAYAN O DEĞERLİ İNSANIN SÖZÜ ÜZERİNE…’

Hakemlerin salıverilmesinden sonra Hacıosmanoğlu şöyle konuştu: “Ben talimat verdim, ‘Sabaha kadar, ben gelene kadar o hakem, o stattan çıkmayacak’ dedim. Ama devletin her kademesinden arayanlar oldu, kimsenin telefonuna çıkmadım. Ama beni arayan o değerli insanın, ‘Hem Türkiye hem dünya genelinde büyük rezillik yaşamayalım. Ama yanlışların da hesabı sorulacak’ sözü üzerine ben de arkadaşları aradım. Bizi katleden şahısların, Trabzonlu’ya yakışan şekilde en ufak fiziki müdahalede bulunulmadan bu şehri terk etmelerine müsaade ettim.”

KILIÇDAROĞLU: SANMAYIN Kİ DEĞİŞİMDİR

CHP’nin 7’inci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından TFF seçimine ilişkin paylaşım yaptı.

Kılıçdaroğlu, “Sevgili dostlar, tek adamın güdümünde olmayan, futbolumuza katkı sunacak, hiçbir yere bağlı olmadan adil bir başkanlık yürütecek adayların, baskılarla ve şantajlarla el çektirildiği bu seçim, sanmayın ki bir değişimdir…” diyerek seçime tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

“Sarayın gölgesi Türk Futbolundan kalkmadı!

Sevgili dostlar, tek adamın güdümünde olmayan, futbolumuza katkı sunacak, hiçbir yere bağlı olmadan adil bir başkanlık yürütecek adayların, baskılarla ve şantajlarla el çektirildiği bu seçim, sanmayın ki bir değişimdir…

Türk futbolu; mafya özentilerinin, sarayın veya sarayın damadının ağzının içine bakanların eline bırakılamayacak kadar değerlidir.

Giden neyse gelen de odur!

Toplumu seçeneksiz bırakan bu oligarşik yapı yıkılana kadar mücadelemiz devam edecek.
Kurtların kuzu postuna büründüğü zor zamanlardan geçiyoruz…”

 

3 büyükler seçim öncesi Yardımcı’yı işaret etti