ABC Politik

Gündem

“Milli Egemenlik”e “hayvanseverler” bahanesiyle bariyer!

“Milli Egemenlik”e “hayvanseverler” bahanesiyle bariyer!
Email :

CHP’nin 24 saat sürecek “Eğitim Maratonu”nu başlatmak istediği Milli Egemenlik Parkı, “hayvanseverler ele geçirecek” denilerek bariyerlerle çevrildi. Etkinlik, Anıtpark’a alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin(CHP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ın önerisiyle 24 saat sürecek “Eğitim Maratonu”nu başlattı.
Maratonun başlatılması planlanan Milli Egemenlik Parkı, dün hayvanseverlerin sokak hayvanlarına “ötanazi” düzenlemesine karşı düzenledikleri eylem gerekçe gösterilip “hayvanseverler ele geçirecek” denilerek bariyerlerle çevrildi.

Bu sebeple Anıtpark’a taşınan etkinlikte konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bir etkinliği dahi devletin polisine kanunsuz, Anayasa’ya aykırı emirler vererek engellemeye çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Dertleri ne? Bahaneleri -efendim dün oraya hayvanseverler geldi, burayı ele geçirecekler, burayı bırakmayacaklar, sizin için açarsak onlar da kalır- kalsın zaten! Sen Meclis’e hayvanları katledecek, öldürecek, zehirleyecek bir düzenlemeyi getir, buna isyan edenler, buna isyan edenler sesini duyurmaya koşsun Ankara’ya gelsinler, efendim Milli Egemenlik Parkı’nı hayvanseverler ele geçirmesin” ifadeleriyle tepki gösterdi.

“BİRBİRLERİYLE EN KAVGALI BAKANLAR”

Özgür Özel, AKP döneminde birbirleriyle en çok kavga eden bakanların Milli Eğitim Bakanları olduğu yorumunda bulundu.

Özel, “Dillerde tüy bitti birileri anlamadı. Hala dönüyorlar diyorlar ki; ’22 yıldır iktidardayız, amaçladığımız noktaya ulaşamadık’… Kültür Bakanlığı ile birlikte en çok bakan değiştirilen bakanlık burası. Burası Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yaz-boz tahtası. Burası Adalet ve Kalkınma Partisi’nin en çok devr-i sabık yarattığı alan. Birbiriyle en kavgalı bakanları mevcur, önceki ve sonraki Milli Eğitim Bakanları. Her gelen eğitim muhabirlerini topluyor, yapacağı reformları anlatıyor. Öncesinde nasıl bir enkaz devraldığını, Türkiye’nin hangi sorunları yaşadığını, eğitimi çözmeden öbür sorunların çözülemeyeceğini, bu sorunu da kendisinin çözeceğini anlatıyor. Bir sonraki bakanın basın toplantısına kadar bu hikayeye tüm Türkiye’nin inanmasını bekliyorlar. Sonra o bakanı gönderip yenisini getiriyorlar. Eskisi mevcuda ateş püskürüyor, yenisi eskinden nefret ediyor. Türkiye, tuhaf çekişmelerle yıllarını heba etti gitti.” dedi.

“NİTELİKLİ EĞİTİM ANCAK SATIN ALINABİLİR”

Özgür Özel, AKP döneminde desteklenen özel eğitim kurumlarının ülkeye verilen en büyük zararlardan biri olduğunu söyledi.

Özel şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti’nin bu ülkeye verdiği en büyük zararlardan biri; nitelikli eğitimin ancak satın alınabilir hale gelmiş olmasıdır. Eğitim, bir ülkenin uzun vaadeli yapabileceği en büyük yatırım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Çocuklar geleceğimizdir, onları en iyi şekilde yetiştirmek bizim görevimizdir’ demiştir. Türkiye’de 207 üniversite var. Neredeyse her yere üniversite açıldı. Fakat üniversiteler apartman üniversitesi. Yeterli öğretim üyesi yok, nitelikli eğitim yok, öğrencilerin sorununu duyan yok ve akademik özgürlükler yok.”