ABC Politik

Gündem

Ötanazi yasasını eleştiren Türkeş, hükumete siper oldu

Ötanazi yasasını eleştiren Türkeş, hükumete siper oldu
Email :

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, hayvanseverleri iktidara karşı çıktıkları için eleştirdi. Tuğrul Türkeş, ötanazi yasası içinde “Buna başka formüllerin bulunması lazım” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

AKP’nin sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlediği “ötanazi” yasa tasarısı ve bu yasa tasarısına dair yapılan eylemler gündemdeki yerini koruyor.

Sözcü TV’ye konuşan AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, hem yasayı hem de yasaya karşı eylem yapan hayvanseverleri eleştirdi.

Tuğrul Türkeş, yasanın sokak hayvanlarının öldürülmesini öngördüğünü belirterek üzerine çalışılması gerektiği yorumunda bulundu.

Türkeş, “Bunun bir kere üzerinde daha çalışılması gerektiğini düşünüyorum Ben. Çünkü bu hassas bir konu. İkincisi, ‘Sahiplendirelim, sahiplendiremediklerimizi de itlaf edelim. Adına ne koyarsak koyalım ama neticede bu canların hayatına son vermekten bahsediyoruz. Bu doğru bir şey değil” dedi.

“İKTİDARI ELEŞTİRMEYİN”

Tuğrul Türkeş, yasaya karşı eylem yapan hayvanseverlere ise iktidarı eleştirmelerinden dolayı karşı çıktı.

Türkeş, “Bana kızacaklar biliyorum ama bunu söylemek zorundayım: Büyükşehirlerde bir tek pankartı eline alıp çıkmayla bu mesele çözülür bir mesele değil. Hiç mi sesimiz çıkmasın? Evet çıksın ama bunu bir iktidar karşıtı, bir vesile, iktidar karşıtı bir fırsat ve iktidarı hırpalamak adına yapıyor görüntüsünü verdiğinizde konu özünden ayrılıyor, maksadından çıkıyor” ifadelerini kullandı.

“BAŞKA FORMÜLLERİN BULUNMASI LAZIM”

Tuğrul Türkeş, Anadolu’da çok sayıda başıboş köpek olduğu ve bunların sahiplendirilmesinin mümkün olmadığı değerlendirmesini yaparak başka formüllerin bulunması önerisinde bulundu.

Türkeş, “Anadolu’nun her yerinde yüz binlerce başıboş köpeğimiz var ve bunlar şu an kendileri çoğalıyorlar. Yani Anadolu’da çoban köpekleri var, başka köpekler var ve bunlar denetlenemediği için maalesef bunların rakamları büyük rakamlarda ve bunu sahiplendirmek de mümkün değil. Kısa vadede değil, uzun vadede de sahiplendirmek mümkün değil. Buna başka formüllerin bulunması lazım” şeklinde konuştu.