ABC Politik

Dünya

Biden’ın aday gösterdiği Harris bağış istedi

Biden’ın aday gösterdiği Harris bağış istedi
Email :

ABD Başkanı Joe Biden’ın kendi yerine aday gösterdiği Kamala Harris, Cumhuriyetçi Aday Donald Trump’ı yenmek için elinden gelen her şeyi yapacağını belirterek bağış çağrısı yaptı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

ABD Başkanı Joe Biden’ın 5 Kasım 2024 tarihinde yapılacak seçime kısa bir süre kala adaylıktan çekilerek yerine Yardımcısı Kamala Harris’i aday olarak göstermesi gündemdeki yerini koruyor.

Yerini Harris’e bırakan Biden, bir ilkin peşinde

Kamala Harris, Cumhuriyetçi Aday Donald Trump’ı yenmek için elinden geleni yapacağını belirterek destekçilerine bağış çağrısı yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Harris şu ifadeleri kullandı:

“Amerikan halkı adına, Joe Biden’a Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olarak olağanüstü liderliği ve onlarca yıldır ülkemize verdiği hizmetler için teşekkür ediyorum. Başkanın desteğini almaktan onur duyuyorum ve niyetim bu adaylığı hak edip kazanmaktır.

Donald Trump’ı ve onun aşırı Proje 2025 gündemini yenmek için Demokrat Parti’yi ve milletimizi birleştirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Eğer benimleyseniz hemen bağış ekleyin.”

 

CLINTONLARDAN HARRIS’E DESTEK

ABD’nin 42. Başkanı Bill Clinton ve eşi eski Dışişleri Bakanı ve 2016 Başkanlık Seçimleri’nde Başkan Adayı olan Bill Clinton yazılı açıklama yaparak Kamala Harris’e destek açıklaması geldi. Yazılı açıklama yapan Clinton çifti, “Şimdi Kamala Harris’i destekleme ve onu seçmek için elimizden gelen her şeyle mücadele etme zamanı. Amerika’nın geleceği buna bağlı” ifadelerini kullandı.

Clinton çiftinin açık mektubunda şu ifadeler yer aldı:

“Başkan Biden, olağanüstü hizmet kariyerini, Amerika’yı benzeri görülmemiş bir salgından kurtaran, milyonlarca yeni iş yaratan, yıpranmış bir ekonomiyi yeniden inşa eden bir Başkanlıkla tamamladı.

Demokrasimizi güçlendirdik ve dünyadaki konumumuzu yeniden sağladık. Her ne olursa olsun, kurucularımızın daha mükemmel bir birlik inşa etme görevini ilerletmiş ve ulusumuzun ruhunu yeniden tesis etme hedefini kendi beyan etmiştir.

Kuzey Yıldızı her zaman ülke için en iyisi olan, Amerika’yı defalarca savunan Başkan Biden’a teşekkür ederken milyonlarca Amerikalıya katılıyoruz.

Başkan Yardımcısı Harris’i desteklemek için Başkan’a katılmaktan onur duyuyoruz ve onu desteklemek için elimizden geleni yapacağız.
Pek çok iniş ve çıkış yaşadık ama hiçbir şey bizi Trump’ın ikinci döneminin yarattığı tehdit kadar ülkemiz adına endişelendirmedi. İlk günden diktatör olacağına söz verdi ve köle Yüksek Mahkemesinin son kararı, onu Anayasayı daha da parçalama konusunda cesaretlendirmekten başka bir işe yaramayacak. Şimdi Kamala Harris’i destekleme ve onu seçmek için elimizden gelen her şeyle mücadele etme zamanı. Amerika’nın geleceği buna bağlı.”