ABC Politik

Gündem

Beklediği soruyu duyamayan Bahçeli, listeledikleri 154 kişiye çattı!

Email :

Basın toplantısının sonundaki soru cevap bölümünde soru bekleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, soru gelmemesi üzerine dün ortaya çıkan 154 kişilik liste hakkında konuştu. Devlet Bahçeli, “Onlarla muhatap olmayı dahi kabul etmeyiz ama hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün akşam aniden duyurulan basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli, kendi açıklamalarını bitirdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantının sonunda gazetecilere başka sorusu olup olmadığını soran Bahçeli’ye gazetecilerden herhangi bir soru gelmedi. Devlet Bahçeli bunun üzerine, dün ortaya çıkan ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da silahla vurularak hayatını kaybetmesi hakkındaki davada kendilerini mağdur ettiklerini öne sürdüğü 154 kişilik liste hakkında açıklama yaptı.

Listede yer alan ve aralarında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve ABC Politik Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın da bulunduğu kişilerin televizyon kayıtlarını dosyaladıklarını belirten Bahçeli, “Bu dosya elimizdedir. Günü geldiğinde bu dosya eyleme de geçecektir. Eylem hukuki nitelikte olacaktır” dedi.

Devlet Bahçeli’nin konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

“Bazı çevreler, 2024 yılının içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi’ne karşı çok büyük haksızlıklar, iftiralar, yalanlar, hakir görmeler, küçük görmeler, suçlamalarda bulunmuşlardır. Bunların toplamı 154 kişidir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak basın mensupları olan değerli kardeşlerime bu gerçeği hatırlatmak istiyorum. Sizlerle çok zaman beraber oluyoruz ama televizyonlarda ayrıldığımız şahsiyetler var. Onları kabul etmekte zorlanıyoruz ama yakın takip altındayız. Şu görmüş olduğunuz liste kimin hangi gün hangi saatte hangi programda nasıl konuştuklarının, kimlerle konuştuklarının, Milliyetçi Hareket Partisi’ne hangi hakaretleri yaptıklarının toplamıdır. Bu dosya elimizdedir. Günü geldiğinde bu dosya eyleme de geçecektir. Eylem hukuki nitelikte olacaktır. Bizi hedef gösteriyorlar saçmalığından da korkaklığından da kurtulsunlar. Onlarla muhatap olmayı dahi kabul etmeyiz ama hukuk zemininde mutlaka hesaplacağız. Bunları sık sık bahsederken bizlere her türlü hakareti yapıyorlar, saldırıyorlar, iftira ediyorlar, olayları olduğundan fazla abartıyor ve saptırıyorlar. Konuşmaması gerekenleri konuşmaya mecbur ediyorlar. Bütün bunları dikkate alarak sizler cevap verdiğiniz takdirde ‘bakınız bizi hedef gösteriyor’ diyorlar. Bizim hedefimiz adalettir, kendileri muhatabımız dahi değildir.”

“Mağduriyet” başvurusu reddedilen MHP, 154 kişinin adını mahkemeye vermiş!

“TÜRK MİLLETİ KÖPEKLERE KARŞI YANLIŞIN KARŞISINDA DURUR”

Bahçeli, kamuoyunda tepkilere neden olan sokak köpeklerinin öldürülmesi düzenlenmesi hakkındaki soruya da yanıt verdi.

Devlet Bahçeli, Türk Milleti’nin köpeklere karşı uygulanacak yanlışın karşısında duracağı değerlendirmesinde bulunarak, “Türk Milleti, hayvanları sever, köpekleri dost kabul eder. O sebepten dolayı köpeklere karşı uygulanacak her türlü yanlışın karşısında durur. Milliyetçi Hareket Partisi de üzerine düşeni yapacaktır kimse merak etmesin. Köpekleri dost olanlar, köpekleri dost zannedenler, sokaklara dökülerek köpekleri taşlamaya devam etmesinler. Onlar çünkü cenab-ı Allah’ın bir yaratığıdır” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN’A “DIŞ GÜDÜMLÜ ZİLLET CEPHESİ” Mİ DEDİ?

Bahçeli’nin açıklamasında dikkat çeken bir diğer bölüm de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “yumuşama” süreci hakkında söyledikleri oldu.

Devlet Bahçeli, “yumuşama” için, “Bu tuzağın kurnaz mimarı da dış güdümlü zillet cephesidir” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i eleştiren Bahçeli, şunları söyledi:

“Yumuşama dayatması altında Türk siyaset ve demokrasi sisteminin ilkelerinden uzaklaşması, yine yumuşama dedikodu altında ihanetin ve melanetin aklanma ve temize çıkarma uğraşları stratejik bir tuzak olarak karşımızdadır. Bu tuzağın kurnaz mimarı da dış güdümlü zillet cephesidir. Politikasızlık içinde kıvranan, rotasını kaybeden, istikametinden şaşan Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin yumuşama ve normalleşme çağrıları zemzem diye ikram edilen baldıran zehrinden başka bir şey değildir.

Eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret etmesi, akıl tutulması olduğu kadar, 50. Yıl Kutlamaları’na gölge düşüren bir aymazlıktır. Yunanistan Başbakanı’nın Güney Kıbrıs’ı ziyareti sırasında Türk askeri ve Türkiye’nin garantörlüğünün olmayacağının bir çözümden bahsetmesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kıbrıs’ta aradığı normalleşme hezeyanının bizatihi somut karşılığıdır.”

Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum da aynı süreç hakkında, “küresel emperyalizmin saldırısı” demişti.

“Akil” Uçum, Erdoğan’ı “işbirlikçilik”le mi suçluyor?

Beklediği soruyu duyamayan Bahçeli, listeledikleri 154 kişiye çattı!