ABC Politik

Gündem

Çankaya Belediyesi devreye girecek: “Yerlikaya da Kurtulmuş da üzülmeyecek”

Email :

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eğitim Maratonu öncesi bariyerle çevrilen Milli Egemenlik Parkı’nın Çankaya Belediyesi’nin kararıyla TBMM’ye dahil edileceğini söyledi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu.

Özgür Özel, 18 Temmuz Perşembe günü CHP’nin “Milli Eğiti Maratonu” yapmak istediği Ankara’daki Milli Egemenlik Parkı’nın “toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına izin verilen bir yer olmaması” gerekçesiyle bariyerlerle çevrilmesine dair açıklamalarda bulundu.

Özel, konuyla ilgili görüştükleri TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da engellemeye destek vermediğini ve ilgili yasal düzenlemeye işaret ettiğini söyledi.

Özgür Özel, bu soruna engel olmak için Çankaya Belediyesi’nin Belediye Meclisi’nde karar alarak Milli Egemenlik Parkı’nı TBMM’ye dahil edeceğini söyledi.

“1-2 YIL AK PARTİ’YE SONRA CHP İKTİDARINA SESLENECEKLER”

Özel şunları söyledi:

“Sorunun düğümlendiği yeri söylediler. Dediler ki: Burası, gösteri ve toplantı yapmaya, yürüyüş yapmaya uygun görülen alanlardan değil. O yüzden polisin kontrolünde ve izin veremeyiz. Sorun çözülsün diye temas halinde olduğumuz sayın Kurtulmuşsa arkadaşlarımız gidip anlatınca 24 saat bir kürsü ‘Aman ne güzel’ demiş. ‘Keşke bu Milli Egemenlik Parkı böyle bir özgürlük kürsüsü olsa, Meclis’e sesini duyurmak isteyen gelip burada konuşsa. Sabit bir kürsü olsa’ demiş. E biz sabit kürsüyü koymaya kalkıyoruz. Soylu deviriyordu, sayın Yerlikaya da etrafını çeviriyor. Öyle olunca baktık Meclis Başkanı özgürlük kürsüsünden yana Çankaya Belediye Başkanımızla konuştuk, çalışıyor. Şöyle bir şey yapacağız: Bu, çok isteyip de özgürlük alanını açamayan Yerlikaya’ya ve özgürlük kürsüsünün fikir sahibi Meclis Başkanımız’a şunu söylemek isterim. Çankaya Belediyesi, önümüzdeki toplantılarında teknik çalışmalar tamamlanınca o parkı, ‘Özgürlük Parkı’ olmak ve Meclis’e sesini duyurmak isteyenlerin duyurabilmesi şartıyla Meclis sınırlarına dahil edeceğiz. Sayın Yerlikaya üzülmeyecek ‘yetki böyle olunca yapamam’ diye. Zaten yetkisinden çıkacak. Meclis Başkanımız üzülmeyecek. ‘Yetki bende olsa yaptırmam mı ama Yerlikaya yaptıramıyor’ demeyecek. Biz parkı, Çankaya Belediyesi kararıyla -Belediye Meclis üyelerimiz uygun görürse, ki biz Ak Partili 4 belediye meclis üyemizin de karara iştirak edeceğine hiç şüphem yok- Meclis’e dahil edeceğiz. Oradaki özgürlük kürsüsünden Türkiye’de bu Meclis’e sesini duyurmak isteyen kim varsa oradan söyleyecek. 1-2 yıl Ak Parti’ye seslenecekler, ondan sonra özgürce Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına seslenecekler.”

“Milli Egemenlik”e “hayvanseverler” bahanesiyle bariyer!

Çankaya Belediyesi devreye girecek: “Yerlikaya da Kurtulmuş da üzülmeyecek”