ABC Politik

Ekonomi

Faizi sabit tutan TCMB’den Temmuz enflasyonu uyarısı

Faizi sabit tutan TCMB’den Temmuz enflasyonu uyarısı
Email :

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50’de sabit tutarken Temmuz ayında aylık enflasyonun geçici olarak artacağı öngörüsünde bulundu.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası Kurulu(PPK), Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda, politika faizinin yüzde 50’de sabit tutulması kararı alınırken, Temmuz ayında aylık enflasyonun geçici olarak artacağı öngörüldü.

TCMB’nin sosyal medya hesabından duyurulan PPK toplantı kararları şu şekilde:

“Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutulmasına karar vermiştir.

Öncü göstergeler temmuz ayında aylık enflasyonun, para politikasının görece etki alanı dışında kalan yönetilen-yönlendirilen fiyat ve vergi ayarlamaları ile işlenmemiş gıda fiyatlarındaki arz yönlü gelişmeler neticesinde geçici olarak artacağına işaret etmektedir. Buna karşın, ana eğilimdeki yükselişin nispeten sınırlı kalacağı öngörülmektedir.

Kredi büyümesi ve kompozisyonu göz önünde bulundurularak makro finansal istikrarı ve parasal aktarım mekanizmasını destekleyecek şekilde yabancı para kredilere yönelik ek önlemler alınmıştır.

Likidite koşulları muhtemel gelişmeler göz önünde bulundurularak yakından izlenmektedir. Sterilizasyon araçları, gerektiğinde Çeşitlendirilerek etkin şekilde kullanılacaktır.”