ABC Politik

Spor

“Hakem operasyonu” yapmıştı! MHK’da 2. Gündoğdu dönemi

“Hakem operasyonu” yapmıştı! MHK’da 2. Gündoğdu dönemi
Email :

2021 yılında Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus gibi hakemleri görevden uzaklaştırma kararı alan Dr. Ferhat Gündoğdu yeniden MHK Başkanı oldu.

Mehmet Büyükekşi’yi geçerek Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Başkanı olan İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi, yeni kurullarını oluşturmaya devam ediyor.

TFF Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında Dr. Ferhat Gündoğdu’nun Merkez Hakem Kurulu(MHK) Başkanlığı’na getirilmesi kararlaştırıldı.

TFF’nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye Futbol Federasyonu 23 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu Toplantısı ile; Merkez Hakem Kurulu’na TFF Statüsü’nün 43. Maddesi ve Merkez Hakem Kurulu Talimatı’nın 3. Maddesi uyarınca aşağıdaki başkan ve üyelerin atanmasına karar verilmiştir:

Başkan:

Dr. Ferhat Gündoğdu

Üyeler:

Ahmet Şahin

Yunus Yıldırım

Sebahattin Şahin

Hikmet Öksüzoğlu

Mustafa Kamil Abitoğlu

İbrahim Çınar

Ziya Çetin

Ali Zağlı”

 

ÇAKIR VE AYDINUS’U GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMIŞTI

Ferhat Gündoğdu, dönemin TFF Başkanı Nihat Özdemir döneminde 19 Ekim 2021 tarafından MHK Başkanlığı görevine getirilmişti.
Gündoğdu, 8 Mart 2022 tarihinde, aralarında FIFA Kokartlı Hakemler Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus’un da bulunduğu 18 hakem hakkında görevden uzaklaştırma kararı almıştı. Tahkim Kurulu’nun bu kararı iptal etmesinin ardından hakemler görevlerine geri dönmüştü.

Bunun üzerine Ferhat Gündoğdu, 17 Nisan 2022 tarihinde görevinden istifa etmişti.