ABC Politik

Gündem

Özel’den Bahçeli’ye: Vicdanı rahat olmayanlar o 2’sinden hesap soracak! MHP’nin yanıtı: Çok eğleneceğiz

Özel’den Bahçeli’ye: Vicdanı rahat olmayanlar o 2’sinden hesap soracak! MHP’nin yanıtı: Çok eğleneceğiz
Email :

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “hesaplaşacağız” dediği ve mahkemeye şikayetleri reddedilen 154 kişinin arasında yer alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ı kastederek, “Gün gelecek vicdanı rahat olmayanlar o 2’sinden hesap soracak” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu.

Özgür Özel’in gündeminde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022 tarihinde silahla vurularak hayatını kaybetmesi davasında “mağdur” oldukları iddiasıyla yaptıkları başvurunun mahkeme tarafından reddedildiği 154 kişilik liste vardı.

Kendisi de listede yer alan Özel, Devlet Bahçeli’nin “Hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız” açıklamasına yanıt verdi.

“ATEŞ’İN NAAŞINA SAHİP ÇIKLAN 154 KİŞİYİ FİŞLİYORLAR”

Kendilerinin vicdanının rahat olduğunu söyleyen Özgür Özel, vicdanı rahat olmayanların MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter’den hesap soracaklarını savundu.

Özel, şu ifadeleri kullandı:

“O 2’si 154 kişilik bir isim listesi yapmış. Mahkemeye yollamış, geri atmış mahkeme. Şimdi bizimle hesaplaşacakmış. Onlara demiyorum ama gerçekten bunların yazdığı yazıyı alıp okudunuz ya sayın Bahçeli, bir hesaplaşma olacaksa biz 154’ümüzle istedikleri gibi hesaplaşsınlar ama siz bir vicdanınızla hesaplaşın. Sizin onayınızla, atamanızla Ülkü Ocakları Genel Başkanı olmuş, Ankara’nın ortasında vurulmuş, vurulduğu andan itibaren MHP’nin içindeki o 2’sinin yaydığı haberle 1 kişi tweet atmamış. Yahu şaşırıp 1 kişi başsağlığı diler. 1 kişi cenazesine gitmemiş. Gidenlerin hepsi MHP’den istifa etmiş. 1 kişi taziye vermemiş. 1 kişi adını anmamış. Şimdi o 2’sinden 1’i azmettiriciyle mesajlaşmış durmuş. Mahkemede görüyoruz. Her yerde görüyoruz. Mesajın içeriğini de bilen var. Günü gelince bütün Türkiye öğrenecek ama onu bilenlerin görenlerin resmi kanaldan onu bir şekilde iddianameye sokması lazım. Ona direniyorlar. Ondan sonra tutuyorlar 154 kişiyi Sinan Ateş’in yerde bıraktıkları naaşına sahip çıkan 154 kişiyi fişliyorlar, hedef gösteriyorlar, hesaplaşacağız diyorlar. Bizim vicdanımız rahat. Gönlümüz rahat. Eğer yastığa başını koyup da ‘Vicdanım rahat. Ben bu 2’si yüzünden bu partinin lekelenmesinden şikayetçi değilim’ diyen varsa rahat uyusun. Ama gün gelecek vicdanı rahat olmayanlar o 2’sinden hesap soracak. Göreceksiniz!”

YÖNTER’DEN YANIT: SENİNLE ÇOK EĞLENECEĞİZ

İzzet Ulvi Yönter, Özgür Özel’in açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Hakaretamiz ifadeler kullanan Yönter, “Özgür, işte sen busun! İftira ve isnatlarının bedelini Türk adaletinde misliyle ödeyeceksin. Kösele derisinden imal edilmiş masken düştüğünde bakalım insan içine nasıl çıkacaksın! Kemal Bey’e dahi hançer sallayan hançercibaşı, CHP’nin felaketi olmak şöyle dursun, Türk siyasetinin yüz karası olarak anılmaya müstahaksın” dedi.

 

İkinci bir paylaşım yapan İzzet Ulvi Yönter, “Özgür, seni şapşik, seninle çok eğleneceğiz…” ifadelerini kullandı.

 

MECLİS’TE TARTIŞMA

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada gazetecileri hedef alan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye tepki gösterdi.

“Bu dilekçe niye verildi? Bir suç duyurusu değil, bir tanık listesi değil ama niye verildi? Bu insanlar fişlendi mi?” diyen Başarır, “Eğer bir parti bir mahkemeye gazeteci, aydın, milletvekillerinden oluşan 154 kişilik bir liste veriyorsa; orada sanık olarak, şüpheli olarak isimlerini belirtmiyorsa, tanık da değilse bu isimler niye verilmiştir? O mahkeme ne yapabilir? Hulusi Kentmen mi o hakim, gelip benim yanaklarımı sıkacak? Bu bir fişlemedir ve bu insanlar için yarınlar çok sıkıntı olur. En başta bu iktidar bunun hesabını veremez bu 154 kişiden birinin burnu kanarsa iktidar bunun hesabını veremez” ifadelerini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın olayın, bir davayla ilgili elinde belge bilgi olanların bunları mahkemelere sunmalarının istenmesinden ibaret olduğunu söylemesi üzerine Başarır, şunları dile getirdi:

“Bir önemli davada ağır ceza mahkemesine bir dilekçe veriliyor. Bir tarafın taraf teşkil etmesi gerek, müdahil olmayı istemesi gerek. Ama tanıksak tanık olarak veriliriz, şüpheliysek şüpheli olarak veriliriz. Niye verilmiş? Hukuken ne kadar anlamsızsa, Türkiye’nin son 22 yıldır yaşadıklarına göre çok anlamlı bir şey. Sayın Genel Başkan (Devlet Bahçeli) çıkar ben bu 154 kişiden şikayetçiyim der ama arada bir mahkeme varsa ve bu dilekçeler basına sızdırılıyorsa bu kişiler hedef gösterilmiştir.”

MHP’li Akça bunun üzerine, “Hedef gösterme, fişleme, tehdit söz konusu değil. Kamuoyuna, millet vicdanına bir şikayet vardır, Milliyetçi Hareket Partisi bu görüşlerini açıkça ifade etmekte ve milletle de paylaşmaktadır” dedi. CHP’li Başarır ise, “Türkiye Cumhuriyeti’nin mahkemeleri Milliyetçi Hareket Partisi’nin kamuoyuna mesaj vereceği bir yer değildir. Bu kürsüler niye var? Bunları konuşmak için, Mahkeme vasıtasıyla bizlere mesaj veriliyorsa bu başka yere gider” diye konuştu.